ADVERTORIAL. „Lipova trebuie să reia calea spre dezvoltare”, susține consilierul județean din oraș, Cristina Ciorogar.
„Avem resursele necesare: oameni harnici, istorie și tradiții, oportunități de a atrage fonduri europene și guvernamentale, mai puțin o administrație competentă, care să rezolve aceste probleme”, susține aceasta.
„Bugetul pentru 2024 condamnă orașul la subdezvoltare. 54% din fonduri merg spre salarii, 36% pentru bunuri, servicii, cheltuieli și credite iar pentru investiții rămân foarte puține fonduri, aproximativ 10% doar spre investiții. Este un buget de supraviețuire și subdezvoltare. De ce? Pentru că administrația locală nu a reușit să atragă fonduri europene și guvernamentale, care să crească bugetul și mai ales să crească ponderea investițiilor în buget. În schimb, actuala conducere a primăriei a crescut masiv datoriile orașului, de la 309.400 lei în 2020 la 7.763.140 lei în 2024!”, a spus aceasta.
Cristina Ciorogar susține că există modele de dezvoltare care pot fi folosite.
„La Consiliul Județean se folosește din plin oportunitatea fondurilor europene și a fondurilor guvernamentale. Mai mult, Consiliul Județean este un partener de încredere al primăriilor care pregătesc și depun proiecte pentru dezvoltare. În acest fel, peste 72% din bugetul CJA merge spre investiții, adică drumuri, spitale, gaz, apă și canalizare. Aceste investiții creează și susțin locuri de muncă, ajută economia, pe scurt produc dezvoltare”, a declarat consilierul județean.
Prin fonduri europene și un parteneriat corect cu Guvernul și Consiliul Județean, Lipova poate să repornească motoarele pentru dezvoltare.
„Starea drumurilor, centura, școlile, gazul sunt obiective care pot fi atinse de o administrație care muncește în loc să se plângă, care realizează proiecte în loc să caute scuze și vinovați”, a încheiat Cristina Ciorogar.
Citiți principiile noastre de moderare aici!