Veți afla care sunt top 3 motive pentru care aceasta merită achiziționată, apoi ne vom concentra pe sfaturile de îngrijire și menținere a acesteia. Astfel, la final, veți rămâne cu toate informațiile necesare și veți reuși să aduceți un plus de strălucire locuinței dumneavoastră cu ajutorul acestei achiziții. Așadar, fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!
După cum bine știți, hota decorativă se fixează, de obicei, în bucătărie, deasupra aragazului. Acesta este locul perfect pentru instalarea sa, deoarece ajută cu mult la îmbunătățirea procesului de gătit. Fie că alegeți o hotă încorporabilă sau una obișnuită, aflați că următoarele motive de cumpărare se vor aplica oricărui model. Așa că, haideți să aflați despre ce este vorba.
Primul avantaj ce merită luat în considerare atunci când ne gândim la acest electrocasnic este acela că îndepărtează fumul, aburii și mirosurile din timpul gătitului. Alegând să vă instalați o hotă, veți dispune de o bucătărie împrospătată și fresh, tot timpul. Nu veți mai întâmpina probleme atunci când preparați mâncăruri cu arome puternice iar mirosurile nu vor mai călători prin toată casa.
Următorul criteriu de care trebuie să țineți cont este și că hota decorativă îmbunătățește calitatea aerului. Datoritei lipsei de fum și aburi, aerul din bucătărie va fi unul mai curat și mai ușor de respirat. Nimeni nu își dorește să rămână cu miros de mâncare în păr sau pe haine ori să îi usture nasul în timp ce-și practică pasiunea pentru culinar. De aici și nevoia de un astfel de electrocasnic în orice gospodărie.
Nu în ultimul rând, al treilea avantaj cu care vine acest aparat este acela că previne acumularea de grăsime pe suprafețele din bucătărie, eliminând astfel pericolele de incendiu. Pentru că masa, aragazul și dulapurile din bucărătie nu vor mai fi acaparate de grăsime și resturi de mâncare, nu vor mai exista riscuri pentru familie, niciodată. Iar acum că ați aflat avantajele electrocasnicului, putem trece și la sfaturile de îngrijire. Iată cum vă puteți menține hota în stare perfectă de funcționare.
După ce achiziționați orice produs, este important să îi organizați și o rutină de îngrijire, pentru a-i putea prelungi durata de viață. Așa se întâmplă și în cazul hotei decorative. Pentru a vă bucura pe deplin de funcțiile sale, trebuie să o mențineți în stare perfectă și să o curățați cât mai des. Recomandarea noastră este curățarea după fiecare folosire. Însă, dacă nu vă permite timpul, o puteți curăța și o dată pe săptămână. Avem câteva sfaturi pentru dumneavoastră în această direcție, așa că, haideți să aflați despre ce vorbim.
Primul sfat de întreținere este curățarea filtrelor. Pentru a preveni acumularea de grăsime în interiorul hotei, este important să îi verificați și curățați filtrele cât mai des, la fel cum faceți și cu cele ale aerului condiționat, de exemplu. Pe lângă prevenirea murdăriei, veți mai dispune și de un aer mai curat, chiar deloc îmbâcsit, dacă îi curățați filtrele regulat.
Următorul pas pe care trebuie să îl parcurgeți ține de curățarea hotei propriu-zise. Exteriorul său, de tablă, se poate murdări și el, la rândul său. De aceea, vă recomandăm să folosiți o soluție degresantă și să o ștergeți ușor după fiecare folosire. O cârpă umedă după ce pulverizați soluția va fi cea mai simplă alegere. Și astfel, scăpați de orice murdărie rămasă pe hotă și îi dați un look fresh bucătăriei.
Trecem mai departe și ne întâlnim cu cel de-al treilea sfat, verificarea ventilatoarelor. De obicei, hotele dispun de unul sau mai multe ventilatoare ce ajută la circularea corectă a aerului și la eliminarea mirosurilor. Pentru a vă asigura că acestea funcționează la capacitate maximă, vă recomandăm să le verificați măcar o dată pe lună și să înlocuiți piesele stricate, la nevoie. Astfel, asigurați o ventilație corectă pe toată durata folosirii.
Nu în ultimul rând, cel de-al patrulea pas de întreținere ne aduce față în față cu inspectarea conductei de aerisire. Este vorba despre furtunul ce se trage de la hota decorativă spre geam. Desfiletați-l ușor și verificați în interiorul său dacă există ceva blocaje pe conductă. Curățați-le cu grijă și apoi înfiletați furtunul înapoi. Făcând acest pas, nu veți mai întâmpina nicio problemă la absorbția fumului de la gătit și vă veți putea duce pasiunea pentru culinar la următorul nivel.
Acum că ați aflat toate informațiile de care aveați nevoie, iată că am ajuns la final. Sperăm că v-am inspirat și că v-am fost de ajutor cu sfaturile oferite astăzi. Pentru și mai mulți pași de întreținere sau opinii de cumpărare, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim happy shopping și utilizare plăcută!
Citiți principiile noastre de moderare aici!