Grădina ta, indiferent de dimensiunile ei, poate deveni uşor o oază de linişte şi un loc unde ai parte de o pauză binemeritată. Citeşte mai jos cum poţi face asta, în doar câţiva paşi simpli:
Plantează, plantează, plantează
Primul lucru pe care trebuie să îl faci dacă îţi doreşti să creezi o oază de linişte şi stare de bine în grădina este să dai prioritate naturii. Poţi folosi plante în ghiveci, pomişori, iedera sau orice altceva consideri.
Dacă dispui de suficient timp, plantează chiar tu flori diverse, pomi fructiferi sau chiar legume. Găseşti online o mulţime de tutoriale care să te ajute, mai ales dacă nu ai mai grădinărit niciodată.
Amenajează o mică zona de bucătărie
Se spune că dragostea trece prin stomac, aşa că o bucătărie în grădina te va ajuta să pui un strop de iubire în clipele petrecute în aer liber. Zona de bucătărie poate fi utilă atât pentru mesele cu familia şi prietenii, cât şi pentru a pregăti un mic dejun rapid în dimineţile calde.
Începe amenajarea cu un blat sau o masă care să servească drept spaţiu de lucru. Mai apoi, optează pentru un grătar electric. Acesta îţi va fi de folos pentru o mulţime de preparate, de la fripturi şi până la sandwich-uri sau gofre.
Găseşti grătare electrice de toate dimensiunile, astfel încât să îţi fie uşor să alegi în funcţie de spaţiul de care dispui. În plus, preţul unui grătar electric este accesibil şi porneşte de la 100 de lei.
În afară de grătar electric, mai poţi instala în zona de bucătărie şi un aparat de cafea, un air-fryer şi un set de veselă.
Nu uita că ai nevoie de umbră
În zilele călduroase de vară, grădină nu va putea deveni o oază de linişte dacă nu amenajezi şi un locşor umbros, unde să te poţi bucura de puţină răcoare. Poţi face acest lucru cu ajutorul copacilor şi pomilor, însă această variantă necesită timp şi răbdare. Dacă nu ai posibilitatea de a planta copaci şi pomi înalţi, alege umbrele sau chiar prelate. Găseşti modele pentru toate buzunarele, cu preţuri ce pornesc de la câteva zeci de lei.
Adăugă culoare
Exact precum interiorul unei case, gradina poate deveni uşor un spaţiu care te inspiră şi îţi oferă o stare de bine, mai ales dacă optezi pentru culorile potrivite. Încearcă să adaugi o pată de culoare în amenajarea grădinii, fie ca o faci cu ajutorul plantelor, fie ca o faci prin intermediul mobilierului sau al accesoriilor. Ghirlande de beculeţe colorate, scaune vopsite în culori vesele sau decoraţiuni din lemn în nuanţe vesele, toate te pot ajuta să înveseleşti spaţiul exterior.
Încearcă şezlonguri sau balansoare
În afară de mobilierul clasic pentru grădină, cum ar fi scaunele sau canapelele, achiziţionează şi câteva şezlonguri sau un balansoar dacă îţi doreşti să te relaxezi cum se cuvine. Şezlongurile sunt perfecte dacă îţi place să te bronzezi în timpul verii sau poate să citeşti o carte în serile răcoroase.
Balansoarul reprezintă şi el o idee inspirată şi poate deveni uşor un colţişor unde să meditezi, să citeşti sau chiar să lucrezi.
Caută corpurile de iluminat potrivite
Lumina influenţează foarte mult atmosferă dintr-un spaţiu, iar grădină nu face excepţie. Ca să creezi o atmosferă intimă şi liniştită în serile călduroase, optează pentru corpuri de iluminat nu foarte puternice, cu lumina caldă. Mai poţi achiziţiona şi ghirlande de beculeţe colorate, însă este de preferat să cauţi variante cu nuanţe calde.
Grădina va deveni uşor oaza ta de linişte atunci când o amenajezi cu acest scop în minte. Optează pentru lumina caldă, proiectează o mică zona de bucătărie, adăugă accesorii colorate şi plantează cât mai mult, astfel încât ai propriul colţişor de natură.
Citiți principiile noastre de moderare aici!