Persoanele care accesează acest tip de finanțare se pot bucura de condiții preferențiale de costuri și garantii, dar și de îndrumare pentru înscrierea în program, analiză gratuită a planului de afaceri și șansa ca ideile lor să fie validate de experți. Mai mult, antreprenorii vor avea posibilitatea să interacționeze cu specialiști în business, să câștige sesiuni de mentorat și să aibă parte de îndrumare gratuită post-finanțare.
Programul factory by RAIFFEISEN BANK se desfășoară anual, sub forma unui concurs online de proiecte.
Ce pași trebuie să urmeze antreprenorii pentru înscrierea în concurs? În primul rând, trebuie să aibă un plan de afaceri pentru ideea lor de business și să își facă un cont pe www.raiffeisenfactory.ro, după ce au parcurs regulamentul. Mai apoi, își înscriu ideea, completând formularul disponibil în secțiunea dedicată. Dacă oferă soluții sau produse necesare în lupta împotriva efectelor pandemiei, trebuie să completeze chestionarul COVID-19, disponibil în aceeași secțiune – informațiile notate aici vor permite proiectului să fie evaluat cu prioritate.
Etapele desfășurării programului factory by RAIFFEISEN BANK sunt următoarele:
-
etapa 1 (înscrierea proiectelor) – până pe 18 mai 2020;
-
etapa 2 (evaluarea proiectelor) – până pe 22 mai 2020;
-
etapa 3 (interviuri pentru susţinerea proiectelor înscrise) – până pe 24 iulie 2020, prioritare fiind interviurile online cu antreprenorii care au completat chestionarul COVID – 19
Cine poate aplica pentru creditarea rapidă?
Pentru creditarea rapidă pot aplica atât startup-urile, cât și IMM-urile ale căror business-uri contribuie la bunăstarea comunității. Concret, aceste afaceri trebuie să fie active în unul dintre următoarele domenii:
-
producția de accesorii medicale de protecție (măști de unică folosință, halate de unică folosință, mănuși etc.);
-
producția dispozitivelor de izolare/protecție medicală (izolete, corturi medicale etc);
-
producția de substanțe pentru curățare/igienizare;
-
producția bunurilor alimentare și nealimentare de bază, inclusiv produse agricole;
-
servicii de transport/livrare pentru produse alimentare și non-alimentare;
-
servicii de curățenie/dezinfecție;
-
cursuri online, sau servicii IT care să permită prestarea muncii la distanță, ori aplicații mobile care să ajute în contextul actual;
-
farmacii și fitofarmacii;
Raiffeisen Bank a avut, în această perioadă, o comunicare strânsă și cu antreprenorii din comunitatea factory, respectiv cu cei peste 100 de finaliști ai edițiilor anterioare. Pentru aceștia, echipa factory a organizat webinar-ii în cadrul cărora le-au oferit sfaturi și recomandări privind adaptarea la situația actuală. Totodată, banca a desfășurat și o serie de acțiuni de promovare, pentru a crește notorietatea micilor afaceri în comunitățile din care fac parte.
Mai multe detalii despre condițiile de creditare rapidă sunt disponibile în ghidul creditului prioritar și în regulamentul concursului de pe platforma raiffeisenfactory.ro.
(347898)
Trimite articolul
XSper să n-o mușcați apelând la asemenea bankă. au mușcat-o destui !!!