Începe cu identificarea propriilor nevoi
Cumpărarea unui imobil rezidențial este cu siguranță o decizie responsabilă și se ia adesea cu gândul să-ți creezi propriul spațiu, unde vei petrece mulți ani. Prin urmare, la început – imediat după ce ai luat decizia de a cumpăra propriul apartament, merită să îți definești preferințele și nevoile de bază.
Ar trebui să-ți pui câteva întrebări, inclusiv, mai ales, despre locația viitorului tău apartament – ar trebui să fie aproape de centrul orașului, în suburbie sau îți pasă de o bună comunicare cu locul de muncă sau școală? În continuare, merită să iei în considerare dimensiunea apartamentului, precum și numărul și aspectul camerelor. Planurile tale pentru viitor sunt de asemenea importante, de exemplu, dorința de a întemeia o familie sau de a-ți crea un birou acasă.
Ce altceva ar trebui luat în considerare atunci când cauți un apartament sau o casă? Fără îndoială, modalitatea de finanțare a proprietății (credit sau fonduri proprii) și prețul maxim pe care îl poți plăti pentru aceasta sunt importante. Merită să vă gândiți dacă ești mai interesat de spațiile de pe piața secundară sau primară.
Un apartament sau o casă din piața primară sau secundară?
Achiziția unei proprietăți de pe piața secundară este o soluție bună pentru persoanele care nu vor să aștepte ca dezvoltatorul să le dea cheile. Din păcate, această decizie este împovărată și cu o mulțime de riscuri, așa că înainte de a te decide să cumperi un astfel de apartament sau casă, merită să verifici câteva aspecte de bază. Este vorba aici, printre altele despre starea tehnică:
- sistem de încălzire
- ziduri
- ferestre
- ușa din față
- calitatea materialelor de finisare
- terenul disponibil în cazul unei case
Un element la fel de important este prezența unui garaj subteran sau a unui loc de parcare. În plus, atunci când cumperi un imobil de pe piața secundară, este foarte important să verifici documentația acestuia – un act notarial care confirmă proprietatea, un extras din registrul funciar și ipotecar, precum și un document care confirmă că apartamentul nu are datorii. ,
Cu toate acestea, dacă decizi să cumperi un apartament de pe piața primară, nu uita să pregătești o listă de întrebări pe care dorești să le adresezi dezvoltatorului și să specifici preferințele tale de bază.
Cum alegi terenul în cazul unui imobil la casă?
Alegerea unor terenuri de construcție este prima etapă a implementării planului de construire a propriei case și este extrem de importantă. Cel mai important lucru este locul unde va fi amplasat terenul pentru casă, de exemplu, în oraș, în afara acestuia sau în mediul rural.
Trebuie menționat că parcela pentru construcția casei ar trebui să fie selectată și în ceea ce privește imobilul pe care vrei să-l construiești. Nu vei putea realiza designul casei de vis pe fiecare dintre ele. Restricțiile pot apărea nu numai din dimensiunea parcelei, ci și din teren sau reglementările locale privind dezvoltarea spațială.
Dimensiunea terenului este importantă, deoarece există o anumită suprafață minimă pe care se poate construi o clădire rezidențială și acest lucru este valabil în special la parcelele urbane.
Alegerea unui teren de construcție necesită să acorzi atenție dimensiunilor și formei terenului, în special condițiilor tehnice pe care trebuie să le îndeplinească o clădire și amplasarea acesteia.
După cum vezi vedea, a achiziționa propriul imobil nu este deloc o treabă simplă, chiar dacă nu iei în calcul problema financiară, ci trebuie evaluate multe aspecte înainte de a decide ce este cu adevărat potrivit pentru tine, dar Flador.ro se va dovedi a fi locul ideal de unde să începi căutările.
Trimite articolul
Xprimul sfat…ar fi bine să ai bani…