Nu este un lucru rău, însă ce-ai spune dacă ai afla că se poate și mai bine? De exemplu, digitalizarea companiilor poate reprezenta un pas înainte pentru viitorul firmei.
Poți începe cu pași mici, dar siguri, cum ar fi să investești într-un website de tip e-commerce și într-un soft pentru producție industrială, care îți vor ușura munca mai mult decât te aștepți. Ce poți face mai mult?
Descoperă cum îți poți digitaliza compania!
- Adaptarea la noile condiții de muncă
Odată cu pandemia generată de COVID-19, tot mai multe business-uri au fost închise și tot atâtea restricții s-au impus în modul de lucru al companiilor. În funcție de profilul afacerii, angajații au fost împărțiți în ture, iar acolo unde s-a putut, s-a apelat la telemuncă.
În fabrici, lucrurile stau puțin mai diferit deoarece, fiind nevoie de forță de muncă, personalul nu poate lucra de acasă. Chiar dacă românii folosesc telemunca mai puțin față de alte țări, cei din departamentele de vânzări, marketing sau contabilitate și-au mutat biroul acasă. Dacă înainte, întâlnirile se țineau doar cu prezența fizică la sediu, acum este necesar să digitalizezi puțin acest proces și să introduci videoconferințele, astfel încât toată lumea, și cei care muncesc de acasă, să fie la curent cu noutățile din fiecare zi.
- Crearea unui website cu ecommerce integrat
Te-ai gândit că poți ajunge la clienții tăi și printr-un alt mod decât cel offline sau recomandări? Comerțul digital, business to business, este poate cel mai răspândit tip de digitalizare a companiilor.
Prin crearea unui website, vei putea oferi partenerilor tăi posibilitatea de a comanda direct de la tine, fără intermediari, vor putea vizualiza în timp real stocul produselor și oferi șansa și altor persoane juridice să te descopere și să îți analizeze ofertele.
- Crearea unei strategii de marketing
Orice business trebuie să aibă o strategie bine împământenită de marketing. Indiferent că este vorba despre o companie de producție sau un mic magazin la început de drum, promovarea în mediul online sau offline este foarte importantă pentru buna stare a afacerii.
Dacă scopul tău este de a atrage noi clienți, este important ca munca pe care compania o prestează să iasă în evidență, astfel încât să poată ajunge la cât mai mulți potențiali cumpărători. Așadar, în cazul în care abilitățile de bun marketer nu sunt la tine, poți colabora cu o persoană care să realizeze o strategie definită, în funcție de targetul și canalele potrivite business-ului tău.
- Investește într-un soft de automatizare
Pentru ca acest cerc de digitalizare să fie complet, este necesar ca pentru informațiile care intră în magazinul online, cum sunt stocurile de produse, dar și cele care ies din magazin, cum sunt comenzile și facturile, să apelezi la un soft pentru producție industrială. De exemplu, cei de la Ciel.ro oferă un soft integrat cu funcționalități cheie, care optimizează timpul și costurile de producție.
În concluzie, dacă deții un business, este important să ai grijă de el și să te adaptezi noilor trenduri din piață. Pentru cineva care nu este familiarizat cu mediul online, digitalizarea unei afaceri poate fi foarte dificilă. Însă, tocmai de aceea, este important să te înconjori de persoane care au lucrat în aria respectivă, să folosești softuri și produse care să îți îmbunătățească business-ul și fluxul și, nu în ultimul rând, să fii deschis la toate aceste modificări. Într-un final, îți vor aduce numai rezultate bune.
Sursă foto: Unsplash.com
Citiți principiile noastre de moderare aici!