ADVERTORIAL. Multe dintre aceste bacterii se află în intestin, iar majoritatea sunt destul de inofensive. Ba mai mult, unele sunt chiar benefice, în timp ce altele, mult mai puține, pot provoca boli.
Bacteriile intestinale bune pot aduce numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi:
· ajută la pierderea în greutate;
· îmbunătățesc digestia;
· îmbunătățesc imunitatea;
· îmbunătățesc aspectul pielii;
· reduc riscul de apariție a unor afecțiuni.
Probioticele, care sunt un anumit tip de bacterii prietenoase, oferă beneficii pentru sănătate atunci când sunt consumate. Cu toate că se găsesc în mod natural în multe alimente, mulți oameni preferă să le ia sub formă de suplimente, cum ar fi Eubiotic, care ajută la colonizarea intestinului cu microorganisme bune.
Probioticele sunt bacterii vii și drojdii benefice pentru organism, în special pentru sistemul digestiv. De obicei, despre bacterii se crede că provoacă boli. Însă corpul este plin de bacterii, atât bune, cât și rele. Probioticele sunt de multe ori denumite bacterii „bune” sau „utile”, deoarece păstrează sănătatea intestinului.
Probioticele se găsesc atât sub formă de suplimente, cât și natural, în anumite alimente, cum ar fi iaurtul. Medicii le recomandă în tratarea sau ameliorarea problemelor digestive.
Cum funcționează?
Cercetătorii încearcă să descopere exact cum funcționează probioticele. Aceștia au ajuns la concluzia că:
· Suplimentele cu probiotice pot contribui la înlocuirea bacteriilor „bune” din organism, care se pot pierde, de exemplu, în urmă administrării de antibiotice.
· De asemenea, pot restabili echilibrul între nivelurile bacteriilor „bune” și „rele”, lucru care menține o funcționare cât mai bună a corpului.
Tipuri de probiotice
Multe tipuri de bacterii sunt clasificate că probiotice. Toate oferă beneficii diferite, dar majoritatea provin din două grupuri. Întrebați-l pe medic care pot fi cele mai benefice.
Lactobacillus
Acesta este cel mai întâlnit probiotic. Lactobacillus se găsește în iaurt și în alte alimente fermentate. Lactobacillus are diferite tulpini care pot ameliora diareea și pot fi de un real ajutor pentru persoanele care nu pot digera lactoză (zahărul din lapte).
Bifidobacterium
Aceste probiotice se găsesc în unele produse lactate. Bifidobacterium poate contribui la ameliorarea simptomelor sindromului de intestin iritabil (IBS) și a altor afecțiuni.
Saccharomyces boulardii este o drojdie care se găsește în probiotice. Se pare că ajută la combaterea diareii și a altor probleme digestive.
Cine ar trebui – și cine nu ar trebui – să ia probiotice
Probioticele pot fi administrate în siguranță de majoritatea oamenilor sănătoși. Dar înainte de a crește aportul, trebuie să aflați câteva lucruri.
Oamenii apelează de obicei la probiotice pentru a ține sub control simptomele digestive, cum ar fi gazele, balonarea, diareea și durerile abdominale. Însă este foarte important de știut că drumul către un intestin sănătos începe cu alimentația. De aceea, este esențial să consumați multe fructe, legume, grăsimi sănătoase, proteine și cereale integrale minim procesate.
Cum să profitați la maximum de suplimentele probiotice
Probioticele sunt în general ușor de luat, dar, că toate suplimentele, pentru a avea parte de cele mai bune rezultate, este important să țineți cont de următoarele instrucțiuni.
Alegeți tipul potrivit de probiotice pentru problema pe care o aveți
Pentru a face acest lucru este important să discutați cu un dietetician sau cu un gastroenterolog, sugerează specialiștii.
Verificați cu atenție etichetele
Puterea unui probiotic este măsurată în unități formatoare de colonii (CFU), care se referă la coloniile de bacterii din fiecare produs în parte. Un nivel mai mare de CFU nu înseamnă întotdeauna mai multe beneficii. Numărul optim de CFU depinde de afecțiunea pe care doriți să o tratați. Medicul sau dieteticianul va poate ajută să aflați ce valoare a CFU este cea mai potrivită.
Aflați mai multe despre produsele care conțin probiotice
Alegeți o marca verificată anterior de către o organizație independența.
Urmați instrucțiunile privind dozarea de pe eticheta
Suplimentele care conțîn probiotice pot varia foarte mult în ceea ce privește recomandările de dozare, așa că asigurați-va că urmați instrucțiunile fiecărui produs pe care îl luați.
Aflați când ar trebui să luați suplimentul
Conform specialiștilor, probioticele care conțîn tulpini de lactobacillus sau bifidobacterium trebuie luate cel mai bine cu 30 de minute sau exact înainte de masă, în timp ce suplimentele cu saccharomyces boulardii pot fi luate în orice moment. Întrebați-l pe medic când ar trebui să luați suplimentele cu probiotice pentru a avea parte de beneficii maxime.
Păstrați suplimentul în mod corespunzător
Aflați dacă probioticul poate fi depozitat, pur și simplu, pe un raft sau necesită refrigerare și păstrați-l conform instrucțiunilor.
Păstrați-vă răbdarea până când efectele încep să apară
Specialiștii recomandă să luați probioticele timp de o luna întreagă înainte de a decide dacă doriți să continuați să le luați.
Aruncați-le dacă termenul de valabilitate a fost depășit
Administrarea de probiotice expirate nu va va face rău, însă este posibil că acestea să nu mai conțină suficiente organisme vii pentru a oferi vreun beneficiu vizibil.
Trimite articolul
XDa iaurtul acum nu mai e bun, că e 3-4 lei si in spitale ti- l recomana medici dacă aveai de luat antibiotice,acum s-a descoperit ….probioticele care fac de 10-12 ori mai mult…grozavă descoperire,acum farmacistele te imbie cu ele chear dacă nu sunt prescrise de medici,numai să facă vânzare …pune cineva botul ?!