ADVERTORIAL. A doua parte a lunii ianuarie este adesea una marcată de un sentiment de tristețe și neîmplinire pentru multe persoane. Vremea tot mai închisă și rece, lipsa expunerii la soare, cheltuielile făcute cu ocazia sărbătorilor, incapacitatea de a ne ține de ceea ce ne-am propus la începutul anului, lipsa unei îmbunătățiri vizibile pe planurile care contează, toate cumulate duc la o stare apăsătoare.
Depresie sau tristețe – cum le diferențiem?
Tristețea este o trăire subiectivă, iar sentimentul de tristețe se poate instala în orice moment al vieții și din orice motiv care perturbă planurile, dorințele, viziunile unei persoane. Toată lumea se simte tristă uneori. Sentimentele de tristețe, singurătate şi durere, atunci când o persoană trece printr-o experiență de viață dificilă, fac parte din ciclul vieții.
Totuşi, dacă sentimentul de tristețe durează de mai mult de două săptămâni şi afectează calitatea vieţii, atunci este mai mult decât o stare trecătoare şi ar fi bine să găsești ce anume cauzează această stare.
Dacă această tristețe implică oboseală, sentimente de inutilitate, cu modificări ale greutății corporale sau atacuri de panică și anxietate, este posibil să fie vorba de o depresie. Frecvent, aceasta poate fi însoțită de o stimă de sine scăzută, energie redusă, pierderea interesului pentru activități care erau plăcute anterior, iritabilitate, plâns frecvent, senzație de neajutorare și vinovăție care pot conduce la gânduri suicidale și de vătămare fizică.
Cunoscută și sub numele de depresie clinică, tulburare depresivă majoră sau depresie unipolară, ea este o afecțiune medicală care merge dincolo de suișurile și coborâșurile obișnuite ale vieții. Persoanele cu depresie nu pot pur și simplu “să-și revină” și să se facă bine.
Când cerem ajutorul unui psiholog?
A discuta cu un psiholog despre ceea ce simți te poate ajuta să te înțelegi mai bine, să identifici cauzele care ți-au generat starea și să îți ofere instrumentele necesare prin care poți să îți ajuți mintea să depășească obstacolele pe care și le-a creat. Nu trebuie să fii în depresie pentru a discuta cu un psiholog și nu trebuie să ai un diagnostic clinic. Poți să apelezi la un psiholog atunci când simți că ai nevoie de cineva care să te ajute să redevii tu, să te simți bine cu tine, să regăsești motivația și energia de a-ți trăi viața pe de-a întregul.
Consiliere psihologică, cu 50% reducere pentru a 2-a ședință
Pentru că uneori ai nevoie de ajutor pentru a depăși problemele pe care le simți la nivel mental și emoțional, avem o promoție pentru tine – 50% reducere pentru a doua ședință de consiliere psihologică, la doamna psiholog Gordan Alina de la MedLife Genesys.
Promoția este valabilă în perioada 16 ianuarie – 31 martie 2023, iar programările pot fi realizate încă de acum, la 0257 960.
Citiți principiile noastre de moderare aici!