Ştiaţi că România deţine 34% din suprafaţa de viţă de vie europeană, sau că are cei mai mulţi proprietari de podgorii din uniune? Cu toate acestea, abia în ultimii ani au apărut primele premii la nivel internaţional pentru vinurile româneşti. Specialiştii spun că problema este legată de calitate, mulţi dintre proprietarii de podgorii din ţara noastră preferând cantitatea.
Despre calitate a fost vorba şi seara trecută la Loja. Aflat la prima ediţie, evenimentul intitulat “Verticala Prince Matei” s-a anunţat a fi unul inedit pentru Arad şi a stârnit curiozitatea cunoscătorilor care s-au arătat foarte interesaţi în a degusta merlot-ul din Vila Zorilor, o verticală de 12 ani, din 1998 până în 2010.
Somelierul Avram Laurenţiu Achim a captat cu uşurinţă atenţia tuturor cu informaţii interesante legate de modul de păstrare a vinurilor alese, de felul în care se pot identifica aromele, sau cum se asociază gusturile. Miresmele de trandafiri, afine, vişină putredă, fân, caramel, ciocolată sau chiar gem de căpşuni făcut de bunica au fost dublate sau potenţate de savorile platourilor pregătite de chef Dan Anca.
Citiți principiile noastre de moderare aici!