Vreme de doi ani, între 2010 şi 2012. Cum, cu cine? Cu Tehnodomus, societate care a câştigat (şi) licitaţia pentru reabilitarea podului de peste Mureş. La „pachet” cu reabilitarea muzeului Preparandiei şi reabilitarea infrastructurii rutiere pe 12 străzi din Centrul Vechi al Aradului.
Cifrele prezentate la vremea respectivă ne-au luat ochii: 200 de tone de structură metalică înlocuită, 11 000 de gujoane sudate, 100 de muncitori implicaţi în „operaţiunea podul” 24 de ore din 24. Şi, peste toate – prin spusele managerului de proiect Ştefan Moldt – o garanţie de 10 ani. Ar fi fost acordată una de 50 de ani, dar nu s-a putut din cauza tramvaielor care fac legătura între Aradul Nou şi centrul oraşului. Care „frământă” podul.
E drept, nimeni nu anticipa că peste Arad, într-o zi de vineri, 15 februarie 2019, ar putea sufla un vânt olecuţă mai puternic. Un fenomen unic, nemaivăzut. Aşa cum nu s-a mai întâmplat niciodată (!?). Care a făcut ca un stâlp al podului să se prăbuşească. Staţi liniştiţi, nu vă panicaţi. Nu a fost nimeni rănit, lucrarea e în garanţie până în 2022…., în câteva zile „Traian” îşi va primi „braţul” înapoi.
Important este că administraţia arădeană e consecventă şi merge până-n pânzele albe pe mâna partenerilor de la Tehnodomus. Probabil, ghidaţi după vorbele renumitului medic american Jonas Edwald Salk, creatorul vaccinului poliomielitei: „Premiu pentru un lucru bine făcut este posibilitatea de a face un alt lucru la fel de bine făcut”. E limpede, nu?
În privinţa celor care au „transpirat” pentru reabilitarea podului Traian, aceştia pot dormi liniştiţi. „Un proces verbal de recepţie a lucrării este întotdeauna scris nu pentru a-l informa pe cel care îl citeşte, ci pentru a-l proteja pe cel care l-a scris” – spunea omul politic american Dean Acheson. Somn uşor, arădeni!
Citiți principiile noastre de moderare aici!