Că ei îşi doresc schimbarea Guvernului, este logic, deci, îi înţeleg. Culmea, însă, îl folosesc şi pesediştii, care sunt la putere de doi ani şi jumătate. Atunci, la ce schimbare se referă ? Ei spun că la schimbarea structurilor pedelisto-băsiste, care conduc în continuare şi îşi fac de cap cum vor, chiar dacă PDL nu mai este la guvernare. Dacă, într-adevăr, doreau acest lucru, de ce nu l-au făcut în doi ani şi jumătate ? Nu cumva pentru că au preferat să le folosească ? De ce să te mai osteneşti să formezi o echipă specializată în devalizarea şi jefuirea sistematică, pe lege, a României, când ai la îndemână adevăraţi specialişti în acest domeniu ? E ca la fotbal, când un fotbalist crescut la Steaua trece la Dinamo (sau invers), pentru că acolo vrea să-şi exercite mai departe meseria de fotbalist, este huiduit şi numit trădător. De fapt, el îşi face meseria, nu trădează pe nimeni. La fel sunt şi „specialiştii” în hoţie, îşi exercită meseria la „patronul” care îi apreciază la adevărata lor valoare. Doar nu sunt nebuni să se lase de meserie, să moară de foame, alături de foştii patroni care au dat faliment.
Problema apare atunci când meseriaşii angajaţi la noii patroni îi servesc în continuare pe foştii, care îi ameninţă că altfel îi dau în gât la DNA. Sărmanii „meseriaşi”trebuie să lucreze dublu şi să mai şi cotizeze din banii lor . Aşa că, la un moment dat, când văd că nu mai fac faţă cheltuielilor curente, încep să-şi toarne foştii patroni, fiind siguri că vor ajunge la pârnaie doar aceştia, care i-au pus să fure. Ei pot sta liniştiţi, pentru că sunt protejaţi de către noii patroni, care ţin de ei ca gospodarul de unealta agricolă.
Care va să zică, ce putem noi, amărăştenii, să votăm, revenirea la vechii „patroni” sau menţinerea actualilor ? Grosso modo, avem de ales între două modalităţi de distribuire a banilor publici. Pe de o parte, sunt cei care calculează prima dată care sunt necesităţile stringente, la limită şi conforme legii, ale ţării, trag linie şi apoi se apucă de făcut strategii cum să fure ce mai rămâne. Pe de altă parte, sunt cei care din start retrag sumele pe care şi le-au calculat în baza strategiei de furat, iar ce mai rămâne împart la prostime. Dacă nu rămâne destul, ghinion, scad salariile şi pensiile, se închid spitalele etc. Ar fi bine dacă am putea schimba foştii şi actualii „patroni”cu unii hotărâţi să-i concedieze pe „meseriaşi”, dar, vorba Monicăi Macovei, este doar un vis…
simion.todoca@russmedia.ro
Ce schimbare, care schimbare ?
Cuvântul „schimbare” a fost folosit, de 25 de ani încoace, la toate scrutinurile electorale. Mai ales de către opoziţie. Acum, pedelisto-liberalii sug acest cuvânt ca pe o bomboană, vorba unui personaj principal din piesa de teatru „Puterea şi adevărul”.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
România
Biroul Electoral Central (BEC) a dat publicităţii marţi rezultatele finale la primul tur al alegerilor prezidenţiale, după centralizarea datelor de la cele 19.919 secţii de votare deschise în ţară şi străinătate.
România
Marți, în Piața Victoriei din Timișoara, sute de tineri s-au strâns pentru o manifestație pașnică anti-legionari și pro-Europa.
1
Local
Vineri, 22 noiembrie 2024, în timp ce se afla la volanul unei mașini, el ar fi lovit o femeie pe trecerea de pietoni și ar fi fugit de la locul accidentului.
Local
Corala „Contrast”, Analia Selis, Maria Răducanu și Diana Selagea se numără printre invitați.
Mapamond
Austria s-a oferit din nou ca posibilă locaţie pentru găzduirea de negocieri de pace vizând încetarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, scrie marţi dpa.
România
Funcţionarii publici care au beneficiat de majorarea salarială de până la 50% pentru orele efectuate în cadrul proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile nu pot primi şi majorarea salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!