În cartier sunt mulţi pensionari care nu au maşină sau nu mai pot conduce o maşină, dar vor să ajungă în oraş, la piaţă, la un medic, la un ghişeu. Dar… de dimineaţă, de când elevii pleacă la şcoală, şi până la ora 12.00, circulaţia autobuzelor este întreruptă (paralizată), iar la sfârşit de săptămână şi în zilele de sărbătoare, cred că nimeni dintre cei responsabili nu şi-a pus întrebarea cum ajung în oraş cetăţenii din cartier , cei care nu au maşină, mai ales bătrânii.
Un microbuz care să circule din oră în oră ar rezolva problema.
Înainte de alegerile locale, trei cetăţeni voinici şi frumoşi asigurau la diferite întâlniri locuitorii cartierului de ataşamentul lor faţă de problemele pe care le au. Acum sunt consilieri municipali şi am vrea să se implice pentru rezolvarea problemelor. Nu s-a realizat nici staţia de autobuz modernă promisă de conducerea companiei de transport că se va amenaja în apropierea blocului Flacăra după terminarea lucrărilor de canalizare şi asflatare. Lucrările s-au terminat de mult… Nici copertina din staţia de autobuz construită de cetăţeni în urmă cu peste 30 de ani, al cărei acoperiş a fost luat de vânt nu o vede nimeni.
Deocamdată lăsăm problemele numărului mare de tineri din cartier care nu au nicio posibilitate de petrecere a timpului liber în mod organizat şi civilizat. Câte nu s-ar putea face cu această forţă lăsată la voia întâmplării? În această sală s-ar putea ţine şi adunările cetăţeneşti, pentru a nu sta sub cerul liber. Şcoala, pe cât posibil, să fie scutită de activităţi extraşcolare şi mai ales politice.
VASILE MOTOCEA
PENSIONAR, ARAD
Cine rezolvă problema în Sânicolau?
Cine rezolvă problema în Sânicolau?
SCRISORI DE LA CITITORI. De când e solicitată la diferite organe responsabile, problema cetăţenilor din Sânciolau Mic şi nu numai, a intrat în istorie.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Mapamond
Miniştrii de interne din Uniunea Europeană vor vota pe 12 decembrie cu privire la propunerea Ungariei de a permite României şi Bulgariei să adere cu frontierele terestre la spaţiul Schengen, a declarat premierul ungar Viktor Orban, vineri, într-o conferinţă de presă la Budapesta, după convorbirile avute cu omologul său român Marcel Ciolacu, transmite agenţia ungară de presă MTI.
1
Local
ARAD. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara informează că, în perioada 23 noiembrie - 2 decembrie, se vor desfășura două transporturi cu depășiri pe traseul: Nădlac II PTF – A1 – A11 – Centura Arad - DN 7 – Ilia – A1 – A10 – Turda – A3 – Nădășelu – DN 1F – Cluj Napoca – Centura Apahida Vâlcele - DN 1C - DN 17 – Beclean – DN 17 – Centura Bistrița – DN 17 – Gura Humorului – Varianta de Ocolire Suceava – DN 2 – DN 28 – Târgu Frumos – DN 28 – DN 28D – DN 28 – DN 24B – Albița PTF.
România
Austria şi-a arătat vineri disponibilitatea de a ridica dreptul de veto în privinţa aderării complete a României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, ultimul obstacol pentru cele două ţări est-europene după o lungă aşteptare, transmite AFP.
Local
Oraşul Pecica vrea să-şi creeze propriul serviciu de transport public local, cu autobuze electrice, pentru a lega principalele puncte de interes de pe cei 100 de kilometri de străzi, dar şi pentru a facilita deplasarea către zonele industriale şi satele aparţinătoare Turnu şi Sederhat.
Local
În prezența a aproximativ 150 de preoți și diaconi și a peste 1.000 de credincioși, ierarhii arădeni au pus piatra de temelie pentru biserica Schitului „Izvorul Tămăduirii” de la Frumușeni.
2
Evenimente
Evenimentul este dedicat tinerilor cu vârste între 12 și 15 ani, iar în acest an, tema abordată este „Egalitatea de șanse și curajul de a fi diferit”.
1
Local
ARAD. Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise în numele instituției, utilizând adresa de e-mail stefania.neagu@anaf.re.
Citiți principiile noastre de moderare aici!