Întotdeauna apelul la copii a dat roade. Oamenii sunt sensibili, așa cum e și firesc, la soarta copiilor, la orice mesaj care îi privește în mod direct pe cei mici. Astfel că cei care promovează prin afișe și pancarte acest referendum s-au gândit că nu au nimic de pierdut dacă „aruncă” și copiii în lupta lor. Modificarea Constituției pentru care suntem chemați la vot nu are nicio legătura cu adopția, cu abandonul copiilor sau cu viitorul lor, fiind vorba strict de formularea privind alcătuirea familiei – actualmente fiind precizat că familia este formată din doi soți, iar modificare ar urma să precizeze că familia este formată dintre un bărbat și o femeie. Și totuși, pe toate afișele pro-vot apar imagini ale unor copii, iar mesajele ce însoțesc pozele sunt de tipul „Apară copiii României”.
Întrebarea firească ar fi: oare de cine ar trebui apărați copiii? De acei părinți care, e drept, conviețuiesc în așa-numita familie tradițională și își maltratează copiii, îi bat, îi țin flămânzi și îi agresează verbal? De acei părinți care uită să mai fie oameni atunci când au un copil și îl lasă în grija sistemelor sociale? Căci dacă e să ne referim la mesajul celor ce îndeamnă la modificarea Constituției, copiii ar fi principalele victime ale căsătoriei între cuplurile de același sex.
Și dacă tot ne referim la ce e mai bine pentru copiii noștri, poate ar trebui întrebați acei copii din centrele de plasament dacă le e mai bine să crească fără vreun părinte, sau dacă și-ar dori să meargă într-o familie, fie ea formată din persoane de același sex. Adulţii care au copilărit în centre de plasament au un răspuns categoric la aceste întrebări.
Copiii și soarta lor au fost aruncate în această luptă chiar de cei care au inițiat referendumul, iar acum tot ei sunt cei care vin și susțin că nu aceasta ar fi tema principală a dezbaterilor. Ei bine, familia înseamnă mai mult decât o formulare legislativă din Constituție, familia merge dincolo de eticheta pusă de societate, iar limitarea unor cetățeni de a face parte dintr-o familie nu face altceva decât să încalce drepturile omului. Iar pentru cei care cred că reglementarea din Constituție va rezolva problema minorităților sexuale, ei bine, nici că s-ar putea înșela mai mult. Minoritățile sexuale vor exista în continuare, vor trăi la fel cum o fac și acum și nu vor fi afectate mai deloc de un act pe care, oricum, mulți dintre ei nu pun bază.
Copiii și soarta lor au fost aruncate în această luptă chiar de cei care au inițiat referendumul
Citiți principiile noastre de moderare aici!