Cum a îndrăznit Tăriceanu să spună că judecătorii nu sunt independenţi? Aşa ceva este impardonabil, de necrezut, de neacceptat ! Cum îndrăzneşti să spui că „fiecare judecător are atâta independenţă câtă îşi doreşte” ? Se pare că aceşti vajnici comentaci au uitat că în primul său discurs de anduranţă, exact la CSM, preşedintele Iohannis a spus, cuvânt cu cuvânt, acelaş lucru. Dacă a spus-o însuşi Iohannis, bravooo! Dacă o spune şi Tăriceanu, vaaai ! Poate că n-am înţeles eu exact, iar postacii erau supăraţi doar pentru că Tăriceanu l-a plagiat pe preşedinte.
A mai spus Iohannis şi că telejustiţia este cam nelalocul ei, aşa că ar fi bine să se renunţe la această practică, iar toţi s-au repezit să zică „Ja, ja, herr Klaus”. Acum, pentru că a repetat şi el acest lucru, Tăriceanu este făcut cu ou şi cu oţet. Comentacii nu au probleme de conştiinţă în a prezenta acelaş lucru odată în alb şi odată în negru, în funcţie de interesele celor care îi comandă. Fiind în slujba politicienilor, devin asemenea lor, nu mai sunt simpli mercenari, ci devin partizani, membri ai grupului, clanului, sosii ale unor personaje. În cazul de faţă, postacii l-au apludat de li s-au înroşit palmele pe Iohannis pentru discursul său de la CSM. Recunosc, mi-a plăcut şi mie acel discurs. Chiar dacă era limpede că a fost scris de către alţii, faptul că şi l-a însuşit era un semnal încurajator. Nu după multă vreme, însă, Iohannis şi-a schimbat poziţia, a abandonat orice reproş la adresa magistraţilor implicaţi în politică şi mafie, nu mai crede că telejustiţia trebuie stopată, ci dimpotrivă, crede că este cea mai bună cale spre ridicarea MCV şi aderarea la Schengen.
Care or fi motivele schimbării poziţiei sale, se poate doar presupune. Ar putea fi o recomandare expresă a Comisiei Europene de a lăsa orice segment al justiţiei să-şi facă de cap, fără să dea socoteală cuiva, pentru ca aşa zisa ofensivă anticorupţie să decimeze PSD, în favoarea noului membru al Partidului Popularilor Europeni. Este impardonabil ca România, a şaptea ţară ca mărime în Uniunea Europeană să fie condusă de un guvern socialist. Deasemenea, schimbarea macazului se poate explica prin presiunile tot mai puternice ale PNL, care nu mai suportă să fie în opoziţie. Cu cât trece mai mult timp, cu atât creşte riscul ca adevărata justiţie, scăpată de sub cizma lui Băsescu, să-i radă pe toţi acoliţii acestuia. Nu doar pe cei de care nu mai este nevoie, ci şi pe unii care sunt pe lista de aşteptare a viitorului guvern PPE. Care, odată instalat, împreună cu preşedintele din acelaş partid popular, va avea ca primă grijă să aibă justiţia lui. Lor nu le va reproşa Comisia Europeană că vor să subjuge justiţia, ci, dimpotrivă, corul ambasadorilor va cânta Odă reformei justiţiei. Ce vreţi, domnilor, din moment ce se ştie de când lumea că justiţia este oarbă, rezultă că are nevoie de însoţitor !
„Dacă PSD face modificări la Codul Penal, subjugă justiţia, dacă le face PPE, o reformează”
Citiți principiile noastre de moderare aici!