PSD trebuie să se facă luntre şi punte pentru scorni tot felul de aiureli menite să aducă nişte rezultate care pot fi interpretate ad literam drept respectare a promisiunilor. Ceva de genul: am promis că salariile vor creşte cu 25%, iată, au crescut, ba chiar cu mai mult. Sigur, venitul real, cel din buzunarul cetăţeanului, este doar de 4%, dar noi nu am vorbit în program de venitul real, ci de salariu şi ne-am ţinut de cuvânt. Cetăţeanul care va vota la alegerile următoare nu observă aceea creştere mică a veniturilor sale, ci marea minciună, aşa că va vota împotriva mincinosului.
Marea tâmpenie a PSD a fost făcută atunci, înainte de alegeri. Situaţia de atunci era de aşa natură încât PSD ar fi obţinut rezultatele pe care le-a obţinut fără să prezinte niciun program de guvernare, fără să promită altceva decât continuarea politicilor de guvernare ale Cabinetului Ponta. Era suficient să spună că salariile vor creşte, fără să spună o cifră anume, că vor fi construite şcoli şi grădiniţe, că se vor face investiţii etc. Cine spune că PSD a câştigat alegerile pe seama minciunilor din programul de guvernare este ori naiv ori vrea să oblige PSD să aplice acel program, pentru a se discredita total. Lucru pe care, dealtfel, PSD îl face, cu o sârguinţă demnă de o cauză mai bună. Dacă PSD ar fi promis doar creşterea salariilor, o creştere treptată până la 12-15% în 2020 le-ar fi adus cu siguranţă victoria în alegeri. Aşa, însă, cercurile de interese străine, care manipulează opoziţia, au muniţie, împing de la spate sindicatele să preseze Guvernul, sub ameninţarea cu greve care vor paraliza România, dacă nu le satisface, pe loc, pretenţiile. Iar satisfacerea acestora ar duce, inevitabil, la prăbuşirea României, pretext pentru instalarea unui Guvern condus dinafară.
PSD-iştii pur şi simplu nu sunt capabili să înţeleagă că se duc direct în prăpastie, numai că trag după ei şi ţara, dacă se încăpăţânează să găsească soluţii pentru atingerea pro forma a unor obiective. Sorin Grindeanu a încercat să se delimiteze de prostiile din falsul program de guvernare, dar a fost repede mazilit, pentru că orice succes al lui scădea puterea lui Dragnea în partid. A venit Tudose, care părea dispus să continue linia lui Grindeanu, însă am căzut din lac în puţ, aberaţiile legislative succedându-se într-un ritm ameţitor. Ca să fim clari, aberaţiile nu constau în prevederile unor legi menite să stăvilească evaziunea fiscală şi stăpânirea României de către marile corporaţii, ci în tentativa de aplicare a cestora înainte de crearea mecanismelor necesare. Rezultatul nu poate fi, din păcate, decât haosul.
„Rezultatele obţinute în guvernarea Ponta ar fi fost suficiente pentru ca PSD să câştige alegerile”
Citiți principiile noastre de moderare aici!