Mai ales împotriva PSD. Nu pentru că ar guverna prost țara, ci pentru că se încăpățânează să reziste la presiunile tot mai exacerbate, din interior și exterior, pentru a părăsi guvernarea, dându-i lui Klaus posibilitatea să-și facă „Guvernul meu”. Klaus este tot mai presat de către fuhrerul de la Berlin să-și respecte promisiunea făcută, aceea de a nu permite ca la ora preluării președinției Consiliului Uniunii Europene, adică înainte de 1 ianuarie 2019, România să fie condus de către un guvern de stânga, ci de către unul care să aibă obligatoriu în componență cât mai mulți membri ai Popularilor Europeni.
Klaus i-a dat ordin vasalului său, Ludovic Orban, să introducă moțiunea de cenzură înaintea încheierii sesiunii parlamentare, nu pentru că ar fi avut indicii că s-a schimbat majoritatea parlamentară, ci pentru a crea un moment așa dorit „istoric”, cu participarea a zeci de mii de „rezistenți”. Dacă s-ar fi adunat măcar vreo 15.000, propaganda în slujba serviciilor și a lui Klaus ar fi vorbit despre o adevărată revoluție împotriva „comuniștilor” care vor să distrugă justiția, să o pună în slujba sa, pentru a-i scăpa de pușcărie pe hoți și trădători de țară. Klaus a fost suficient de prudent, abținându-se să îndemne poporul la revoltă în ziua moțiunii, dar, cum deja ceruse în nenumărate rânduri ca acesta să protesteze non stop, toți „haștagii”ar fi înțeles că tocmai Klaus este cel care îi cheamă să apere justiția, țara și poporul.
Din nefericire pentru el, PNL, respectiv Ludovic Orban, s-a făcut de râs într-un mod groaznic, reușind să adune doar o sută de necăjiți la protestul convocat cu o zi înainte de moțiune. Dealtfel, USR-iștii au și subliniat acest lucru, după ce a doua zi ei au reușit să aducă peste 2.000, cum spun unii, sau 4.000, cum pretind alții. Chiar au spus că PNL mai mult i-a încurcat, dovedind un amatorism jalnic în materie de pregătire a unei moțiuni de cenzură.Pentru Klaus rezultatul a fost dezamăgitor, atât pentru că a reflectat dimensiunea susținerii pe care o mai are în rândul celor pe care se bazează la alegeri, adică „rezistenții”din toată țara, dar și pentru că PNL a arătat că are șanse extrem de mici să-i asigure al doilea mandat.
Lui Klaus i-au ieșit exact pe dos calculele legate de momentul preconizat istoric”
Citiți principiile noastre de moderare aici!