Printre suspine și cu lacrimi în colțul ochiului, Gabriel Oprea reamintește că ani la rând el și partidul său au menținut stabilitatea politică a României, care altfel s-ar fi dus de-a dura. Este adevărat, au asigurat stabilitate, stabilitatea guvernelor Băsescu, acelea care au realizat, la comanda matelotului de la Cotroceni, cel mai cumplit sistem de jefuire a avuției naționale, de subordonare a justiției și a serviciilor secrete. Sistem care funcționează și astăzi, asigurând mafioților păstrarea averilor imense pe care le-au acumulat din prăduirea și falimentarea economiei românești. Fără complicitatea lui Gabriel Oprea, caracatița băsistă nu ar fi apucat să se dezvolte și să prindă puterea pe care a avut-o și încă o mai are.
Oprea se laudă că a provocat căderea ultimului Guvern Boc și, pe urmă, a Guvernului Ungureanu. A făcut-o pentru că așa i-a poruncit Băsescu, nu pentru interesul național. Dealtfel, la momentul acela Oprea a recunoscut aproape direct că, oricum, cu sau fără UNPR, ultimul Guvern Boc era sortit pieirii, iar dacă ar fi putut asigura în continuare majoritatea cu PDL și UDMR, nici prin cap nu i-ar fi trecut să treacă în cealaltă barcă.
Dincolo de ipocrizia lui Oprea și a UNPR, este ciudată intenția PNL de a înghiți, prin fuziune, UNPR, sacrificând 18 locuri de parlamentari. În momentul în care fuziunea cu partidul lui Oprea nu aduce nimic în plus nici PNL nici PSD, pare ilogică de-a dreptul curtarea acestui partid, alianța sau fuziunea cu riscul de a provoca revolte de proporții ale liderilor din teritoriu. PNL+UNPR va obține același scor ca și PNL singur. La fel, PSD+UNPR. Atunci, de ce și pentru ce ? Singurul răspuns logic este acela că Gabriel Oprea știe multe secrete devastatoare pentru actualii lideri ai PNL și PSD, iar mai mulți dintre „oștenii” săi fac parte din structuri subterane de ordin financiar și economic. Împământenitele sintagme „sistem” și „structuri” se referă tocmai la acele legături indestructibile de tip mafiot, transpartinice și transpartidice, care riscă să se prăbușească dacă unele verigi sunt eliminate.
Faptul că PSD a pus piciorul în prag și nu mai este dispus să „care” UNPR în spate nu i se datorează lui Dragnea, ci liderilor din teritoriu, care nu au mai suportat „căpușarea” mai ales că și numărul parlamentarilor s-a redus. Pe de altă parte, s-ar putea ca PNL să accepte târgul cu UNPR, doar pentru că așa a poruncit Iohannis, nu pentru că ar fi spre binele PNL, ci pentru că are nevoie de voturile actualilor parlamentari UNPR, pentru vreo „ghidușie” înainte de alegerile parlamentare. Ion Cristoiu zice că este vorba despre mazilirea directorului SIE, Mihai Răzvan Ungureanu. În opinia mea, miza este mult mai mare. De pildă, modificarea Constituției, pentru sporirea prerogativelor președintelui. Pot să pun pariu că, dacă se va face fuziunea, pe liste vor fi puși pe locuri eligibile doar acei actuali parlamentari UNPR cu trecut PDL-ist. Iar Partidul Național Liberal va deveni o simplă amintire.
Citiți principiile noastre de moderare aici!