I-am explicat că acesta şi-a impus un anumit stil în urma studierii clienţilor, majoritatea fiind cea care a decis, indirect, cumpărând în continuare de la el. Lui, dacă nu îi convine, nu îi rămâne decât să meargă la alţi comercianţi, pentru că are de unde alege. Pe un ton răstit, mi-a „editat”- vorba Elenei Băsescu- vreo trei fraze, în care mă acuza de mentalitate comunistă. Răbdător, am încercat să-i explic că nu este vorba despre comunism, ci taman despre capitalism, despre legile economiei de piaţă, în care el nu poate pretinde să i se satisfacă toate pretenţiile, contrare celor ale majorităţii. Degeaba, el o ţinea una şi bună, că eu sunt comunist.
În proporţie de 99%, tinerii de astăzi cataloghează drept practici comuniste orice abuzuri, orice lucruri care nu le convin, în general cele care vin în contradicţie cu ideile lor despre drepturile omului şi despre statul de drept. Tânărul care lucrează la un supermarket şi este concediat după şase luni, adică exact când ar trebui, conform promisiunilor, să i se mărească salariul, înjură de toţi sfinţii „comuniştii” care se comportă într-un asemenea mod. „Comuniştii” fiind, în speţă, patronii din Franţa, Germania, Italia etc.
Departe de mine ideea de a face apologia comunismului, vreau doar să spun că acum, mai vârtos ca oricând de la începuturile lumii moderne, spălarea creierelor, defrişarea lor, aşi putea spune, se practică pe scară largă. În scurt timp, tinerilor din lumea largă li se vor putea preda doctrinele de tip comunist, evident, sub o altă denumire, prezentate ca puncte forte ale statului de drept şi ale democraţiei. Ce mostră mai clară de comunism poate fi găsită decât exacerbarea prerogativelor curţilor constituţionale, sub comanda directă a Comisiei Europene şi transformarea Parlamentului European şi a parlamentelor naţionale în elemente de decor ?
„ Transformarea Parlamentului European şi a parlamentelor naţionale în elemente decorative, o manevră tipic comunistă”
simion.todoca@informmedia.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!