La rândul său preşedintele Băsescu ne spune că dacă nu lua aceste măsuri am fi amanetat cu totul viitorul ţării. Mai aflăm de la premier, care după trei zile de tăcere vinovată a redevenit gureş, cu cât succes vor fi cheltuiţi banii tăiaţi din pensii, din salariile bugetarilor etc. Cine să-i creadă, şi pe premier, şi pe preşedinte!?
Deja ieri, a apărut o primă fisură în tabloul solidarităţii pe care îl invoca preşedintele Băsescu. Reducerea bugetului de salarii nu se va aplica şi companiilor de stat care sunt autonome din punct de vedere financiar, autofinanţându-se şi având bugete proprii. Mai exact, nu se vor reduce salariile celor de la Loteria Română, Hidroelectrica, Tarom, CFR, Romsilva, Compania de Autostrăzi, Romgaz, Transgaz, Transelectrica, Eximbank, CEC Bank, Fondul Proprietatea etc. Cum se poate observa e vorba de companiile preferate ale clientelei politice, cu salariile cele mai mari. Trei zile i-a trebuit acestei clientele politice influente ca să scape de reducerea salariilor şi să iasă din cercul solidarităţii sociale, invocat de Băsescu. Aşadar, despre ce seriozitate am putea vorbi. Cine şi de unde va acoperi această cotă care nu se mai trage? Ce putred este sistemul portocaliu!
În loc să ne spună preşedintele Băsescu ce gravă e situaţia, cum am fi putut ajunge noi asemenea Greciei, cum ne-am fi amanetat viitorul, împrumutând alte 30 de miliarde de euro, am fi preferat să auzim din gura dumnealui alte lucruri. De pildă, ce s-a făcut cu cele 12 miliarde de euro pe care le-am primit din împrumutul de 20 de miliarde. Sau, de ce am ajuns pe buza prăpastiei. Ce a făcut guvernul pe care îl păstoreşte, în tot acest timp. Nu se impunea schimbarea guvernului? Oare nu sacrificăm ţara, nu nenorocim câteva generaţii de români, mergând mai departe cu un asemenea gen malefic de guvernare? Sunt întrebări şi chestiuni pe care Băsescu s-a ferit să le abordeze. De ce ? Ar fi trebuit să vorbească despre sine şi despre PD-L. Şi nu de bine!
T.M.
Citiți principiile noastre de moderare aici!