Cel care a dăruit peste trei milioane de euro unui aşa zis sculptor, drept mulţumire că că NU a făcut monumentul Marii Uniri, care, nu-i aşa, nu avea ce să caute alături de complexul statuar „Hungaria Milenară”. Levente Bognar mi-a reproşat că am scris incorect despre acest complex statuar, că niciodată nu s-a numit aşa. E drept, nu s-a numit, pentru că nu a fost terminat, banii adunaţi prin subscripţie publică de la arădeni nu au fost suficienţi. A fost realizată doar statuia centrală, aceea rebotezată „Statuia libertăţii”. Repet, s-a numit Hungaria,.Pe lângă ea, mai erau 13 elemente, reprezentând cele 13 provincii din imperiu. Nu s-a mai putut, au venit alte vremuri, iar de imperiu s-a ales praful. Ulterior, un conte al cărui nume dl Bognar îl ştie foarte bine, s-a gândit că este păcat de aşa frumuseţe de statuie, care poate să reprezinte foarte bine orice idee nobilă, ideea libertăţii. Nu vreau să mă aventurez în discuţii sterile despre voinţa Ungariei de a fi imperiu, călcând pe libertatea celorlalte neamuri. Ungaria, la ora aceea, prin libertate înţelegea dreptul de a stăpâni alte popoare, fără ca Austria să îşi bage nasul.Rolul poporului român ? Unul singur, halgas, bideos olai !Bognar neagă că statuia centrală s-a numit „Hungaria”, zice că el nu auzit de aşa ceva. Din fericire, am cărţi, cu poze din Piaţa Avram Iancu,i-am spus că pot să i le arăt. Ca un amănunt interesant, nici pe google nici pe altceva nu există vreo poză a statuii „Hungaria”. Nu există nicăieri pe internet o referire la acest complex statuar. Ştiţi de când ? Exact din momentul în care Traian Băsescu l-a făcut şef peste arhivele statului pe un UDMR-ist ! Îmi pare rău că a trebuit să o spun politic, dar acesta este adevărul.Bognar Levente, acest ministru local al culturii româneşti, susţine că nu ştie nimic despre istoricul complexului statuar. Asta, în ciuda faptului că UDMR Arad s-a numărat printre sponsorii principali ai autorului cărţii referitoare la acest complex, Mitică Stoi ! Jenant şi irecuperabil ! vreau să precizez un lucru : sunt , fără rezerve, alături de ungurii care au salvat o operă de o excepţională valoare, dându-i alte conotaţii. Cei care vor să alunge din Arad o asemenea valoare nu sunt cu nimic mai buni decât idioţii care, în primele zile ale revoluţiei, voiau să arunce în aer Casa Poporului, pe motiv că a făcut-o Ceauşescu. Singura problemă este ca domnii Hunor şi Bognar să nu mai încerce să falsifice istoria, bazându-se pe faptul că pe Internet nu mai găseşti nimic. Ore, de ce ? Să răspundă dl Bognar, dacă poate !
Nem szegyelet mogot ?
Adică, pe româneşte, „nu ţi-e ruşine ?”. Pun întrebarea preşedintelui UDMR Arad, Bognar Levente, viceprimar, un fel de ministru local al culturii române, pupil al şefului său la nivel naţional, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Mapamond
Conservatorii lui Friedrich Merz au câștigat duminică alegerile legislative din Germania, urmați de partidul de extremă-dreapta AfD, care a obținut cel mai bun scor din istoria sa, potrivit sondajelor la ieșirea de la urne realizate de televiziunile publice, relatează AFP.
România
Rezultatele extragerilor loto din data de 23-02-2025 sunt următoarele:
România
O filmare postată pe TikTok a stârnit controverse după ce o mamă și-a băgat copilul mic într-o cadă plină cu zăpadă, în toiul iernii, spunând că vrea să-l „călească” și să-l facă „spartan”. Imaginile au atras rapid atenția tuturor, iar autoritățile s-au autosesizat, verificând circumstanțele în care a avut loc incidentul.
1
România
Aproximativ 150 de persoane, majoritatea refugiaţi din Ucraina, au participat duminică la un protest organizat în Bucureşti, prin care s-au marcat 11 ani de agresiune rusă şi trei ani de la declanşarea invaziei la scară largă.
4
Mapamond
Papa Francisc, spitalizat cu pneumonie şi a cărui stare de sănătate se menţine critică, a spus, într-un mesaj pentru rugăciunea Angelus, că-şi continuă cu încredere spitalizarea şi tratamentele, potrivit AFP.
ARADON Sport local
CS Universitatea Arad va încerca accederea în play-off, între primele opt echipe.
România
Mai mulți parlamentari PSD și ai minorităților naționale propun, printr-o inițiativă legislativă depusă la Parlament, ca evaluarea anuală a performanțelor profesionale ale funcționarilor publici să cuprindă și verificarea, în scris, a cunoștințelor teoretice actualizate privind actele normative care reglementează activitățile acestora.
1
Citiți principiile noastre de moderare aici!