Mișcarea accelerează procesele metabolice, ajută la eliminarea toxinelor, respirația devine profundă, determinând destinderea fizică și psihică. Musculatura corpului va reacționa prin tonifiere iar formele acestuia vor fi armonios reliefate și subliniate. Exercițiul fizic produce un mare consum de calorii ceea ce duce în final la topirea țesuturilor adipoase și modelarea armonioasă a corpului. Pentru aceasta, practicantul oricărei forme de sport de agrement trebuie să aibă deschiderea sufletească de a percepe mișcarea ca expresie a perfectei grații și frumuseți. Sportul efectuat pe muzică devine o adevărată magie, efectele se manifestă pe multiple planuri prin armonia fizică și sufletească. Totul exprimă fluiditate, sensibilitate, grație și rafinament. Pentru o femeie este important să-și poarte corpul cu dezinvoltură, în acord cu natura, găsind cea mai convenabilă postură în funcție de propria sa anatomie. Femeile care consideră că nu sunt destul de atractive din cauza pieptului, taliei sau a șoldurilor nearmonioase, ar putea conștientiza că singura lor problemă este lipsa de exercițiu fizic care duce în final la absența unei poziți corporale și a unei atitudini psihice care să le pună în valoare. Segmentele anatomice care influiențează decisiv poziția corporală sunt coloana vertebrală și bazinul iar corectarea ei constituie fundamentul unei atitudini corporale adecvate. Legătura între frumusețe, feminitate și spiritualitate este indisolubilă. Practic, dacă nu facem mișcare, nu mâncăm corect și nu ne hidratăm corespunzător, ne îmbolnăvim lent de obezitate, hipertensiune, maladii cardiovasculare, diabet și tot ce ține de civilizația modernă. Condiția sănătății este determinată și de mediul în care trăim. În zonele sălbatice, adevărate paradisuri terestre cu natură virgină, aer curat și apă proaspătă, ritm de viață relaxat, oamenii trăiesc mai mult. Pe de altă parte, știința și tehnologia ne-au adus o mulțime de comodități dar, această calitate de viață superioară este însoțită de poluare și produse toxice organismului uman. Toate aceste lucruri antrenează o îmbătrânire mai rapidă a corpului. Comunitatea umană, cea din familie sau de la locul de muncă poate fi benefică sau stresantă influiențând la rândul ei durata vieții. Insecticide, pesticide, poluare, radiații, plastic reprezintă marele pericol în lumea noastră modernă. Asta o știm cu toții! Ce ne mai rămâne? Încercarea de a salva ce se mai poate și revenirea la o viață curată.
Sănătatea, determinată de mediul în care trăim
Sănătatea, determinată de mediul în care trăim
La început faci sport pentru că vrei să slăbești, după care s-ar putea să-ți placă ceea ce faci și slăbitul să se transforme dintr-un scop într-un efect.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Mapamond
Miniştrii de interne din Uniunea Europeană vor vota pe 12 decembrie cu privire la propunerea Ungariei de a permite României şi Bulgariei să adere cu frontierele terestre la spaţiul Schengen, a declarat premierul ungar Viktor Orban, vineri, într-o conferinţă de presă la Budapesta, după convorbirile avute cu omologul său român Marcel Ciolacu, transmite agenţia ungară de presă MTI.
Local
ARAD. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara informează că, în perioada 23 noiembrie - 2 decembrie, se vor desfășura două transporturi cu depășiri pe traseul: Nădlac II PTF – A1 – A11 – Centura Arad - DN 7 – Ilia – A1 – A10 – Turda – A3 – Nădășelu – DN 1F – Cluj Napoca – Centura Apahida Vâlcele - DN 1C - DN 17 – Beclean – DN 17 – Centura Bistrița – DN 17 – Gura Humorului – Varianta de Ocolire Suceava – DN 2 – DN 28 – Târgu Frumos – DN 28 – DN 28D – DN 28 – DN 24B – Albița PTF.
România
Austria şi-a arătat vineri disponibilitatea de a ridica dreptul de veto în privinţa aderării complete a României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, ultimul obstacol pentru cele două ţări est-europene după o lungă aşteptare, transmite AFP.
Local
Oraşul Pecica vrea să-şi creeze propriul serviciu de transport public local, cu autobuze electrice, pentru a lega principalele puncte de interes de pe cei 100 de kilometri de străzi, dar şi pentru a facilita deplasarea către zonele industriale şi satele aparţinătoare Turnu şi Sederhat.
Local
În prezența a aproximativ 150 de preoți și diaconi și a peste 1.000 de credincioși, ierarhii arădeni au pus piatra de temelie pentru biserica Schitului „Izvorul Tămăduirii” de la Frumușeni.
2
Local
Zeci de preşedinţi sau locţiitori ai acestora de la secţii de votare din judeţul Arad s-au retras de la alegeri.
Evenimente
Evenimentul este dedicat tinerilor cu vârste între 12 și 15 ani, iar în acest an, tema abordată este „Egalitatea de șanse și curajul de a fi diferit”.
Local
ARAD. Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise în numele instituției, utilizând adresa de e-mail stefania.neagu@anaf.re.
Citiți principiile noastre de moderare aici!