Deasemenea, când a văzut că nici nu a terminat bine să vorbească despre trecerea de urgenţă pe ordinea de zi a Parlamentului, întru „trântirea” ei ,că Victor Ponta a şi acţionat pe post de ecou. Iată, însă, că după nici două săptămâni, deputatul PDL Cătălin Teodorescu scapă de arestul preventiv, colegii săi votând împotriva ridicării imunităţii. Asta, după ce PDL-iştii i-au înfierat cu sfântă mânie proletară pe cei din PSD că îşi protejează corupţii. PDL-iştii au făcut în toate municipiile, la aceeaşi oră, conferinţe de presă în care afirmau că ei vor vota cu bilele la vedere pentru satisfacerea tuturor solicitărilor DNA. Ei bine, votul a fost cu bile, dar secret, iar PDL-iştii nici de sanchi nu şi-au arătat bilele. Un episod grăitor despre viitorul relaţiei Iohannis- PDL, pardon, noul PNL, în caz că prezidentul nu îşi bagă minţile în cap şi nu face ce i se spune. Dacă la aşa scurt timp Iohannis suferă un aşa afront din partea partidului său, este limpede ce se va întâmpla când va avea solicitări mai de soi.
De remarcat, aceeaşi deputaţi care au votat împotriva arestării lui Teodorescu au votat pentru arestarea lui Marko Atilla, de la UDMR. Acesta, însă, ce întâmplare, nu este în ţară, cam de multişor, adică de când a aflat că îl paşte arestarea în dosarul retrocedărilor. Aşa că, prinde orbul, scoate-i ochii ! Nu vreau să spun că doar PDL-iştii şi-au permis să încalce dispoziţia „sacră” a preşedintelui ales, dar, oricum ai lua-o, au demonstrat că una spun şi alta fac. Dacă e să o luăm,însă, pe cea dreaptă, nu pentru apartenenţa politică a fost salvat Teodorescu de arest şi Marko Atilla ajutat să o tulească, ci pentru că era o mare probabilitate ca amândoi, puşi la „răcoare”, să înceapă să „ciripească” despre beneficiarii mafiei retrocedărilor. Iar acolo, e jale ! Caracatiţa cuprinde mafioţi de la toate partidele politice, iar dacă justiţia ar fi cu adevărat imparţială şi decisă să radă tot putregaiul, ar îndeplini unul dintre visurile lui Traian Băsescu, reducerea numărului de parlamentari la cel mult 300. Aşadar, Iohannis ar trebui să-şi cam ia gândul de la sprijin parlamentar în tentativa de a aduce România pe drumul cel drept. Iohannis a fost ales preşedinte pentru că o forţă încă nedefinită a reuşit să scoată oamenii la vot. În „compensaţie”, la votul de mai sus, menit să demonstreze că Iohannis începe să impună „lucrul bine făcut”, au fost prezenţi 292 de deputaţi din totalul de 401.
„Dacă a avut, cumva, iluzii că politicienii îl vor sprijini în reformarea societăţii, Iohannis este pe punctul să le piardă”
Citiți principiile noastre de moderare aici!