Nu aş crede că aşa îşi arată Băsescu recunoştinţa, după ce OTV i-a fost trambulină în campania electorală. Nu de la Traian Băsescu i se trage lui Dan Diaconescu. Cel mult, preşedintele a lăsat DNA să-şi facă treaba şi, astfel, să demonstreze că dumnealui nu controlează această instituţie, că nu intervine nici măcar atunci când e vorba de persoane (Diaconescu, Solomon şi ceilalţi) cărora ar trebui să le fie îndatorat. Asta, în cazul în care DNA l-a informat pe preşedinte despre intenţiile sale.
De ce spuneam că nu e nimic senzaţional să-l vezi pe Dan Diaconescu cu cătuşe? Pentru că senzaţional ar fi fost să-i vezi în această ipostază pe Cristian Tudor Popescu, ori pe Ion Cristoiu, care practică un alt gen de presă şi care au o altă mentalitate, o altă atitudine faţă de această profesie. Or, Diaconescu, o ştie toată lumea, a tabloidizat OTV, se mişcă într-o lume dominată de promiscuitate, promovează şi se foloseşte în scop comercial inşi dubioşi. Apoi, multe speculaţii s-au făcut în privinţa modului în care Dan Diaconescu şi-a adunat averea imensă, evaluată la circa 33 de milioane de euro – în care intră şi un avion personal, trei maşini de lux, vile în Bucureşti, Constanţa, Sinaia etc. Când cineva adună o asemenea avere, în timp scurt, suspiciunea că se ocupă şi cu lucruri necurate se lipeşte de el ca marca de scrisoare.
Pentru noi, arădenii, personaj interesant pare a fi primarul Florin Ioan Moţ, primarul comunei Zărand. Întâi, cum a ajuns dumnealui să fie cunoscut şi şantajat de Doru Pârv? În al doilea rând, de ce s-a lăsat şantajat? Pentru că „sub presiunea acestei ameninţări, din suma pretinsă iniţial (200.000 de euro – n.r.), persoana vătămată a plătit efectiv 30.000 de euro şi 4.200 de lei”, notează procurorii în rezoluţia de începere a urmăririi penale, din 18 iunie. Se temea primarul Moţ de acele dezvăluiri? Dacă da, ce putea ieşi la iveală? Iată întrebări esenţiale, care dau culoare şi care pot da amploare acestei cauze penale.
Tristan Mihuţa
Citiți principiile noastre de moderare aici!