Privind în oglindă suntem de cele mai multe ori nemulţumite de imagine, dar ne întrebăm oare ce am făcut pentru noi? Ne comparăm uneori cu pozele unor femei „perfecte” apărute în reviste şi ne dorim să fim la fel. Nu se poate! Fiecare femeie este unică! Să fim iubite şi admirate pentru ceea ce suntem, să exploatăm posibilităţile pe care le avem la îndemână pentru a fi mulţumite de noi şi a ne accepta. Ne deosebim prin caracter, stil vestimentar, vocabular, tonalitatea vocii, căldura din privire, bunătatea din suflet, fantezie, feminitate, romantism, conformaţie fizică. Nu există identităţi. Să avem îndrăzneala să ne descoperim şi să trăim în armonie cu noi, nu în competiţie cu ceilalţi. Să găsim puterea de a depăşi necazurile cotidiene, supărările, grija zilei de mâine, inerţia şi slăbiciunea, să nu uităm că suntem femei chiar şi în aceste condiţii dificile. Frumuseţea este parte a fiinţei umane fiind cultivată încă din antichitate. Nu este un mare efort să te iubeşti pe tine însuţi adoptând un stil de viaţă sănătos, făcând sport, armonizând sufletul, spiritul şi corpul, trăind la intensitate maximă fiecare clipă din viaţă!
Se apropie primăvara şi ora bilanţului: ce am făcut pentru noi? Ce planuri de viitor ne vom face? Dorim să fim mereu tinere, sănătoase şi frumoase! Pe unele ne-a înzestrat natura cu aceste însuşiri, iar celelalte vom munci pentru a obţine ceea ce dorim. Tinereţea este trecătoare, sănătatea o vom menţine prin toate mijloacele posibile, deoarece avem nevoie toată viaţa de ea, iar frumuseţea se cultivă. Aceste trei atribute sunt strâns legate între ele. Exerciţiile fizice întăresc sănătatea, măresc rezistenţa la efort, ajută la eliminarea toxinelor, dând pielii un aspect plăcut, luminos, formează o ţinută corectă, dezvoltă disciplina şi stăpânirea de sine, asigură echilibrul de care organismul are nevoie să funcţioneze.
Chiar dacă participăm la petreceri unde mesele vor fi pline cu bunătăţi, ar fi bine să punem în funcţie „măsura”. Nu ne ghiftuim, mâncarea nu se termină, mai avem de lucru cu menţinerea greutăţii. Indicat ar fi să nu depăşim greutatea ideală cu mai mult de un kilogram maxim două, putând astfel să revenim mai uşor la forma iniţială, fără mare efort.
„Tinereţea este trecătoare, sănătatea o vom menţine prin toate mijloacele posibile, deoarece avem nevoie toată viaţa de ea”
Citiți principiile noastre de moderare aici!