Cu posibilitățile actuale, fiecare femeie poate arăta ca o vedetă ce apare în poza din revistă sau eroina din filmul de aventură ce tocmai l-am văzut. Dar, oricât își va opera trupul și modifica silueta, important este să știe să-l poarte; dacă privești manechinele caselor de modă, observi că nu toate sunt uimitor de frumoase deși au dimensiuni perfecte și trăsături fizice imobile. Ele cuceresc prin atitudine, mers, poziția spatelui și a șoldurilor care emană siguranță, frumusețe, maiestuozitate, spontaneitate. O postură corectă, cu coloana dreaptă și pieptul simetric așezat în raport cu bazinul fac o femeie mult mai atrăgătoare decât cea care merge cu umerii lăsați, genunchii îndoiți și brațele atârnând greoi pe lângă trupul transformat în semn de întrebare. Coloana vertebrală și bazinul influiențează decisiv postura corpului uman. Observarea și corectarea acesteia când este nevoie constituie un imens câștig de imagine. Trebuie creat un echilibru între ușor și greu, multă mobilitate, atitudine relaxată dar și un grad mare de stabilitate. De multe ori, o persoană ce se consideră mai puțin atractivă din cauza pieptului, șoldurilor sau taliei, descoperă că singura problemă este necunoașterea posturii corporale corecte care să o pună în valoare. Se poate corecta prin sport; dansul presupune un ritm armonios și un perfect control al mișcărilor fie că sunt grațioase sau pline de vigoare, acestea producând veritabile schimbări în mentalitatea și starea fizică și psihică a dansatorului. Totul exprimă sensibilitate, fluiditate, grație, rafinament. Mișcarea în sine produce un mare consum de calorii, conducând la topirea țesuturilor adipoase și modelarea armonioasă a corpului, indiferent că alergăm, mergem la sala de forță, facem gimnastică aerobică, înot sau jogging. Efortul nu este ușor și uneori nici plăcut dar, accelerează procesele metabolice,
reglează respirația, întărește musculatura ce devine armonios reliefată. Dacă practici sportul de ani de zile este important să mergi mai departe ținând cont de dozarea efortului, numărul de antrenamente și durata lor, chiar și de o vârstă la care, deja inima și plămânii nu mai au aceeași putere, recuperarea după efort devine mai greoaie, iar spiritul de competiție periculos. În practica sportivă, ca în orice domeniu trebuie să păstrezi măsura. În timpul antrenamentului, mentalul trebuie să participe întotdeauna, el nu poate fi separat de trup. Asociați permanent mișcarea cu respirația altfel sportul poate deveni periculos impunând inimii și arterelor o oboseală inutilă și periculoasă. Programul trebuie adaptat morfologiei, nu te afli în competiție cu ceilalți, ci doar în raport cu tine însăți. Nu lipsi de la antrenamente pentru a-ți putea atinge scopul; doar așa vei descoperi bucuria de a face sport și vei constata rezultatele. Cere părerea specialiștilor, lasă-te supravegheat de antrenor pentru o corectă și eficientă execuție. „Cultura corpului? Da. Cultul corpului? Nu. Sănătate? Da!”.
Sfaturile lui Reli. Descoperă bucuria de a face sport
Sfaturile lui Reli. Descoperă bucuria de a face sport
De când lumea, femeile au avut probleme legate de frumusețea corporală. Au investit timp și bani în proceduri și tratamente cosmetice încercând să-și mențină tinerețea cât mai multă vreme.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
România
Accident cumplit, produs vineri seară, la Lugoj. Trenul care circula pe ruta București - Timișoara a lovit o mașină, șoferul acesteia murind.
Mapamond
Miniştrii de interne din Uniunea Europeană vor vota pe 12 decembrie cu privire la propunerea Ungariei de a permite României şi Bulgariei să adere cu frontierele terestre la spaţiul Schengen, a declarat premierul ungar Viktor Orban, vineri, într-o conferinţă de presă la Budapesta, după convorbirile avute cu omologul său român Marcel Ciolacu, transmite agenţia ungară de presă MTI.
1
Local
ARAD. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara informează că, în perioada 23 noiembrie - 2 decembrie, se vor desfășura două transporturi cu depășiri pe traseul: Nădlac II PTF – A1 – A11 – Centura Arad - DN 7 – Ilia – A1 – A10 – Turda – A3 – Nădășelu – DN 1F – Cluj Napoca – Centura Apahida Vâlcele - DN 1C - DN 17 – Beclean – DN 17 – Centura Bistrița – DN 17 – Gura Humorului – Varianta de Ocolire Suceava – DN 2 – DN 28 – Târgu Frumos – DN 28 – DN 28D – DN 28 – DN 24B – Albița PTF.
România
Austria şi-a arătat vineri disponibilitatea de a ridica dreptul de veto în privinţa aderării complete a României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, ultimul obstacol pentru cele două ţări est-europene după o lungă aşteptare, transmite AFP.
Local
Oraşul Pecica vrea să-şi creeze propriul serviciu de transport public local, cu autobuze electrice, pentru a lega principalele puncte de interes de pe cei 100 de kilometri de străzi, dar şi pentru a facilita deplasarea către zonele industriale şi satele aparţinătoare Turnu şi Sederhat.
Local
Zeci de preşedinţi sau locţiitori ai acestora de la secţii de votare din judeţul Arad s-au retras de la alegeri.
2
Evenimente
Evenimentul este dedicat tinerilor cu vârste între 12 și 15 ani, iar în acest an, tema abordată este „Egalitatea de șanse și curajul de a fi diferit”.
1
Local
ARAD. Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise în numele instituției, utilizând adresa de e-mail stefania.neagu@anaf.re.
Citiți principiile noastre de moderare aici!