Suntem într-o continuă agitaţie şi lipsa de timp ne dă bătăi de cap. La şcoală sau la birou stăm în poziţii incomode timp îndelungat, mobilierul de lucru este adesea nepotrivit, patul în care dormim poate fi incomod, poziţiile de lucru sau de studiu sunt uneori incorecte şi apar … durerile de spate. Lipsa de mişcare se resimte indiferent de vârstă sau de munca pe care o prestăm. Este bine ca la primele semne să ne prezentăm la medicul specialist care va stabili cu exactitate diagnosticul şi la recomandarea acestuia vom începe programul de exerciţii pentru mobilizarea şi detensionarea coloanei vertebrale şi a musculaturii.
Surplusul de greutate afectează, de asemenea, coloana vertebrală şi articulaţiile ducând la apariţia multor boli, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, boli pe care ar fi bine să le prevenim nu să le tratăm. Îmaginaţi-vă că aveţi tot timpul în spate o sacoşă care cântăreşte 10-15 kilograme şi o plimbaţi peste tot cu voi. Ce faceţi să scăpaţi de acest chin? Dietă şi mişcare. Un program adecvat, potrivit cu vârsta şi pregătirea fizică pe care o aveţi, plăcut, permanent supravegheat de specialişti. Este momentul să depăşiţi inerţia, să aruncaţi comoditatea la coş, să faceţi ceva pentru sănătatea voastră!
Insist asupra colaborării cu specialiştii în nutriţie şi sport pentru stabilirea unui program potrivit de scădere în greutate. Să nu aşteptăm să se producă miracole într-un timp scurt, prin înfometare, deoarece apare efectul Jo-Jo când, revenind la o alimentaţie normală, greutatea pierdută se pune la loc. Să nu uităm că acest surplus de greutate s-a acumulat în luni sau ani şi nu poţi scăpa de el în câteva săptămâni. Este necesar să existe un echilibru în tot ceea ce facem, exerciţiile fizice şi alimentaţia sănătoasă vor deveni un mod de viaţă pentru noi şi familie.
Important este să ne relaxăm de câte ori avem ocazia, să eliminăm pe cât posibil supărarea, agitaţia, grijile, gândurile negative, să petrecem mai mult timp alături de cei dragi, râzând şi bucurându-ne de viaţă. Nu vă suprasolicitaţi la infinit, nu suntem roboţi, grija zilei de mâine, dorinţa de realizare pe plan social şi material ne face să uitam că avem nevoie de căldură, iubire, înţelegere, să primim şi să dăruim, să ne bucurăm de viaţă care este şi aşa foarte scurtă.
„Să nu aşteptăm să se producă miracole într-un timp scurt, prin înfometare, deoarece revenind la o alimentaţie normală, greutatea pierdută se pune la loc”
Citiți principiile noastre de moderare aici!