În luna soarelui, august, pământul arde sub razele-i necruțătoare și chiar dacă ziua a început să scadă, puterea lui este de necontestat. Părăsite de oameni și stăpânite de caniculă, marile orașe cad în somnolență, în vreme ce pe ogoare, grădini și livezi se duce bătălia recoltei. Bun prilej de a oferi trupului hrana vie de care are atâta nevoie: legume și fructe. Se spune că vegetarienii trăiesc mai mult și sunt mai veseli, sănătoși și sprinteni decât consumatorii de carne. Oricum, în august, sub semnul soarelui, devenim cu toții nemuritori! Și romantici. La apus de soare, lumea se umple de o frumusețe nepământeană ce ne îndeamnă la reverie și reculegere. Relaxarea și visarea sunt medicamentele sufletului. Activează emoția, bucuria, liniștea. Se spune că cei ce zâmbesc apusului de soare nu se îmbolnăvesc niciodată de nervi! Și să nu uităm de-ale noastre: viața este mișcare, mișcarea este viață; când stăm,doar creierul se mișcă, iar când mintea aleargă, iar corpul se-nțepenește, starea de bine nu funcționează. Ș-apoi ne-ngrășăm, ne moleșim și ruginim… Specialiștii spun că cei șase sute de mușchi cu care ne-a înzestrat natura nu sunt doar pentru decor, iar cu două sute dintre ei trebuie să lucrăm zilnic câte puțin, evitând astfel imobilizarea progresivă; oamenii activi îmbătrânesc sănătos și frumos. Să-ți pui corpul să se miște înseamnă să-i oferi forță, rezistență, suplețe, grație și un tratament remarcabil împotriva stresului și anxietății. Înlături tensiunile, modelând corpul și mentalul, iar odată cu sudoarea se elimină toxinele și gândurile negre, iar oboseala sănătoasă se transformă în cel mai eficient somnifer. Sportul nu înseamnă doar siluetă și kilograme. Indiferent ce formă de mișcare alegi, ideal ar fi treizeci de minute de activitate fizică pe zi, pentru a te menține în formă. După douăzeci de minute de efort, corpul produce faimoasele endorfine, moleculele plăcerii, cu efect euforizant și analgezic extrem de puternic. Practicat regulat, stimulează mecanismul natural al bucuriei cu efecte notabile împotriva depresiilor. Nu înseamnă neapărat performanță; alergare ușoară la circa 60% din capacitatea noastră cardiovasculară, adică să poți vorbi în timpul efortului fără să-ți pierzi respirația. Cel mai bun sport? Gimnastică, alergare, dans volei, tot ce faci cu plăcere. Fiecare își află singur drumul spre tot ce-i permite să-și descopere trupul, articulațiile, dar și emoțiile, sudoarea și oboseala plăcută. Când apar constrângerile, forma fizică slăbește, iar bucuria mișcării dispare complet. Într-o viață dominată de autocontrol, aceste senzații au efect de eliberare.
Sfaturile lui Reli: Oamenii activi îmbătrânesc frumos
Cele mai citite știri
Mapamond
Miniştrii de interne din Uniunea Europeană vor vota pe 12 decembrie cu privire la propunerea Ungariei de a permite României şi Bulgariei să adere cu frontierele terestre la spaţiul Schengen, a declarat premierul ungar Viktor Orban, vineri, într-o conferinţă de presă la Budapesta, după convorbirile avute cu omologul său român Marcel Ciolacu, transmite agenţia ungară de presă MTI.
Local
ARAD. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara informează că, în perioada 23 noiembrie - 2 decembrie, se vor desfășura două transporturi cu depășiri pe traseul: Nădlac II PTF – A1 – A11 – Centura Arad - DN 7 – Ilia – A1 – A10 – Turda – A3 – Nădășelu – DN 1F – Cluj Napoca – Centura Apahida Vâlcele - DN 1C - DN 17 – Beclean – DN 17 – Centura Bistrița – DN 17 – Gura Humorului – Varianta de Ocolire Suceava – DN 2 – DN 28 – Târgu Frumos – DN 28 – DN 28D – DN 28 – DN 24B – Albița PTF.
România
Austria şi-a arătat vineri disponibilitatea de a ridica dreptul de veto în privinţa aderării complete a României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, ultimul obstacol pentru cele două ţări est-europene după o lungă aşteptare, transmite AFP.
Local
Oraşul Pecica vrea să-şi creeze propriul serviciu de transport public local, cu autobuze electrice, pentru a lega principalele puncte de interes de pe cei 100 de kilometri de străzi, dar şi pentru a facilita deplasarea către zonele industriale şi satele aparţinătoare Turnu şi Sederhat.
Local
În prezența a aproximativ 150 de preoți și diaconi și a peste 1.000 de credincioși, ierarhii arădeni au pus piatra de temelie pentru biserica Schitului „Izvorul Tămăduirii” de la Frumușeni.
2
Local
Zeci de preşedinţi sau locţiitori ai acestora de la secţii de votare din judeţul Arad s-au retras de la alegeri.
Evenimente
Evenimentul este dedicat tinerilor cu vârste între 12 și 15 ani, iar în acest an, tema abordată este „Egalitatea de șanse și curajul de a fi diferit”.
Local
ARAD. Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise în numele instituției, utilizând adresa de e-mail stefania.neagu@anaf.re.
Citiți principiile noastre de moderare aici!