Zile reci, lipsite de lumina soarelui, nopți lungi al căror întuneric oamenii îl alungă cu euforia luminilor aprinse de „luna cadourilor’’. E vremea poveștilor spuse la gura sobei, cu o cană de ceai fierbinte sau vin fiert cu scorțișoară în mână, depănând amintiri din copilărie și povești de iubire pierdute în negura vremii, despre ninsori ce îngropau pământul și ulița rătăcită a copilăriei, plină de sănii cu zurgălăi și chiote de copii.
Ținând cont de restricțiile impuse de pandemie, trăim emoția sărbătorilor ce se apropie, chiar dacă nu-s mai așa de adevărate ca altădată, cu miros de îngeri, zăpadă și cozonac. E vremea sărbătorilor și-a întoarcerii sufletului la cele spirituale, reculegere și smerenie, la unison cu natura. Postul nu înseamnă renunțare la bucurie, ci mai degrabă, descoperirea ei. La lumina focului ce a fost furat din cer, așa, între două lemne aruncate-n sobă, vorbim șoptit și depre suflet, despre iubire și dor… despre singurătatea ce urlă deseori ca lupii, sentimente transformate în sloiuri de gerul iernii și al vremurilor trăite în mare viteză, despre momente frumoase din viața noastră ce ne-au fost furate de-a lungul acestui an prin restricțiile impuse de pandemie….Dar toate-s trecătoare și date iutării când orașele scânteiază ca niște jerbe strălucitoare, magazinele sunt totuși pline și luate cu asalt de armatele de cumpărători veșnic grăbiți, iar piețele gem sub povara ofertelor de trufandale, totul miroase a rășină și cozonaci! Pentru ca sărbătoarea să fie cu adevărat sărbătoare, chiar dacă o vom petrece altfel, doar în familie, ne pregătim sufletește și trupește: program sportiv intens pentru o formă fizică de invidiat. Alergați sau vă plimbați în ritm susținut. Intensitatea mersului trebuie să fie mijlocie, adică să poți vorbi fără a gâfâi. Practicați o activitate fizică, deoarece mușchii au tendința de a se lăsa dacă nu-i punem să muncească, iar fără ei silueta omului își pierde robustețea și aspectul tonic. Sportul dinamizează circulația sângelui, ameliorând schimburile la nivelul țesutului cutanat. Nu-i nevoie de sport de performanță, mersul pe jos în fiecare zi, renunțarea la lift, câteva exerciţii, ajută enorm! Pentru a vă proteja spatele, evitați pozițiile greșite și purtarea unor mari greutăți, renunțați la sporturile violente, deoarece cu trecerea timpului și înaintarea în vârstă, discurile intervertebrale își pierd din elesticitate, iar suplețea și elasticitatea mișcărilor este compromisă. Un lucru e sigur: grăsimile nu se clintesc din loc dacă nu practicăm o formă de activitate fizică!
„Pentru ca sărbătoarea să fie cu adevărat sărbătoare, chiar dacă o vom petrece altfel, doar în familie, ne pregătim sufletește și trupește”
Citiți principiile noastre de moderare aici!