În luna soarelui, august, pământul arde sub razele-i necruțătoare și chiar dacă ziua a început să scadă, puterea lui este de necontestat. Părăsite de oameni și stăpânite de caniculă, marile orașe cad în somnolență, în vreme ce pe ogoare, grădini și livezi se duce bătălia recoltei. Bun prilej de a oferi trupului hrana vie de care are atâta nevoie: legume și fructe. Se spune că vegetarienii trăiesc mai mult și sunt mai veseli, sănătoși și sprinteni decât mâncătorii de carne. Oricum, în august, sub semnul soarelui, devenim cu toții nemuritori! Și romantici. La apus de soare, lumea se umple de o frumusețe nepământeană ce ne îndeamnă la reverie și reculegere. Relaxarea și visarea sunt medicamentele sufletului. Activează emoția, bucuria, liniștea. Se spune că cei cei zîmbesc apusului de soare nu se îmbolnăvesc niciodată de nervi! Și să nu uităm de-ale noastre: viața este mișcare, mișcarea este viață; când stăm, doar creierul se mișcă, iar când mintea aleargă, iar corpul se-nțepenește, starea de bine nu funcționează. Ș-apoi ne-ngrășăm, ne moleșim și ruginim… Specialiștii spun că cei șase sute de mușchi cu care ne-a înzestrat natura nu sunt doar pentru decor, iar cu două sute dintre ei trebuie să lucrăm zilnic câte puțin, evitând astfel imobilizarea progresivă; oamenii activi îmbătrânesc sănătos și frumos. Să-ți pui corpul să se miște înseamnă să-i oferi forță, rezistență, suplețe, grație și un tratament remarcabil împotriva stresului și anxietății. Înlături tensiunile, modelând corpul și mentalul, iar odată cu sudoarea se elimină toxinele și gândurile negre, iar oboseala sănătoasă se transformă în cel mai eficient somnifer. Sportul nu înseamnă doar siluetă și kilograme. Indiferent ce formă de mișcare alegi, ideal ar fi treizeci de minute de activitate fizică pe zi, pentru a te menține în formă. După douăzeci de minute de efort, corpul produce faimoasele endorfine, moleculele plăcerii, cu efect euforizant și analgezic extrem de puternic. Practicat regulat, stimulează mecanismul natural al bucuriei cu efecte notabile împotriva depresiilor. Nu înseamnă neapărat performanță; alergare ușoară la circa 60% din capacitatea noastră cardiovasculară, adică să poți vorbi în timpul efortului fără să-ți pierzi respirația. Cel mai bun sport? Gimnastică, alergare, dans volei, tot ce faci cu plăcere. Fiecare își află singur drumul spre tot ce-i permite să-și descopere trupul, articulațiile, dar și emoțiile, sudoarea și oboseala plăcută. Când apar constrângerile, forma fizică slăbește, iar bucuria mișcării dispare complet. Într-o viață dominată de autocontrol, aceste senzații au efect de eliberare.
SFATURILE LUI RELI: Viața este mișcare, mișcarea este viață
Cele mai citite știri
Mapamond
Rusia a avertizat Statele Unite cu 30 de minute înainte de lansarea unei rachete balistice hipersonice cu rază medie de acţiune asupra Ucrainei, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile de presă ruse, relatează AFP.
România
Rezultatele extragerilor loto din data de 21-11-2024 sunt următoarele:
UT Arad
In urmă cu câteva minute, cei de la clubul UTA au emis un comunicat în care se refera la decizia Tribunalului București, instanța anulând mai multe marci UTA deținute de Calin Costea și Suporter Club UTA.
Mapamond
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune asupra unei instalaţii militare ucrainene şi a avertizat Occidentul că Moscova ar putea lovi instalaţiile militare ale oricărei ţări ale cărei arme sunt folosite împotriva Rusiei, transmite Reuters.
1
România
Trei cetăţeni ucraineni, cu vârste între 19 şi 21 de ani şi care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului, au fost recuperați de salvamontişti şi poliţiştii de frontieră, a informat, joi seara, directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont Maramureş, Dan Benga.
ARADON Sport local
ARAD. 19 echipe repartizate în două serii luptă în acest sezon pentru câştigarea titlului de campioană judeţeană de juniori la AJF Arad.
Local
E vorba de unități de învățământ cu personalitate juridică, de stat și private: grădiniție, școli gimnaziale, licee, colegii, școli postliceale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!