Ar fi bine să profităm de verdețurile proaspete și să încercăm ca, mai mult de jumătate din farfuria noastră, să conțină o salată proaspătă, colorată cu mult verde. Pe care să o asezonăm cu o linguriță de ulei de măsline, de cânepă sau de dovleac și zeamă de lămâie. Ne-am alege cu un sistem imunitar mai puternic, eliminarea toxinelor și mai multă vitalitate. Datorită conținutului bogat în vitamine și minerale, verdețurile reprezintă un izvor de sănătate și ar fi bine să se regăsească, zilnic, pe masă, servite simple sau ca și garnitură. Clorofila, pigmentul verde al plantelor, este una dintre cele mai importante substanțe organice. Clorofila ajută plantele să realizeze fotosinteza și are o structură asemănătoare sângelui uman, cu excepția culorii și a tipului de compus pe care îl reprezintă, clorofila fiind un compus de magneziu, iar sângele este un compus de fier.
1. Salata verde conține minerale (iod, fosfor, magneziu), dar și vitamine (A,B,C,D,E), normalizează digestia și combate anemia datorită clorofilei.
2. Ștevia reglează glicemia, ține sub control apetitul și contribuie la eliminarea toxinelor.
3. Spanacul este bogat în fier, calciu, clorofilă, beta-caroten (ce ajută la formarea vitaminei A), vitamina B6, vitamina C, sodiu si potasiu, acid folic, luteină (substanță ce acționează ca antioxidant în interiorul corpului) și sulf.
4. Leurd. Având proprietăți detoxifiante, antibiotice si antivirale, leurda nu doar că purifică sângele, dar crește și imunitatea și echilibrează valorile colesterolului sangvin.
5. Urzicile. Datorită compoziției bogate în aminoacizi esențiali, vitaminele A, C, K, E, cele din grupul B, calciu, potasiu, precum și fier și magneziu, urzicile sunt considerate un tonic general. Au rol în procesele de detoxifiere, sunt antiinflamatoare și fluidifică sângele. Contribuie la reglarea tranzitului intestinal și combat diareea. De asemenea, au efect diuretic și actiune favorabilă împotriva hipercuricemiei.
6. Ridichile. În ele regăsim vitamina C, B6, potasiu, magneziu, cupru, zinc. Ridichile contribuie la detoxifierea organismului şi întăresc sistemul imunitar.
7. Ceapa verde și usturoiul. Nu trebuie să uităm ceapa verde și usturoiul verde, care dau aromă salatelor, bogate în alicină și quercetină, antioxidanți cu rol în combaterea stresului oxidativ.
„Datorită conținutului bogat în vitamine și minerale, verdețurile reprezintă un izvor de sănătate”
Trimite articolul
XFelicitari pentru casatorie! In sfarsit te-o luat unu. Sa fie intr-un ceas bun!