Gustul lor este asemănător cu cel al semințelor de pin sau de floarea-soarelui, iar miezul este cremos si fin. Semințele pot fi găsite sub două forme, decorticate si nedecorticate, cele decorticate fiind mai ușor de digerat deoarece 65% din conținutul total de proteine contine edestină, o proteină care este digerată ușor de sistemul digestiv. Semințele de cânepă conțin 35% proteine, 47% grăsimi bune și 12% carbohidrați, iar raportul acizilor grași Omega-3 și Omega-6 este unul ideal pentru organismul uman: 1-3.
De ce să consumăm semințe de cânepă?
1. Elimină constipația și balonarea datorită fibrelor solubile care întrețin și mențin tractul digestiv curat și sănătos;
2. Intăresc și susțin pancreasul, conținând crom organic care scade pofta de dulce și crește nivelul de energie. Datorită grăsimilor sănătoase, cânepa este benefică în cazul riscului crescut de diabet, deoarece aceste grăsimi ajută la absorbția rapidă a glucozei din sânge și la transformarea ei în energie;
3. Susțin sănătatea inimii. Conțin magneziu, care este mineralul inimii, iar acizii grași reduc nivelul colesterolului din sânge și opresc acumularea plăcilor de colesterol din artere, care, în cele din urmă, pot conduce la atac de cord sau accident vascular cerebral. De asemenea, acizii grași esențiali sunt antiinflamatorii, reduc inflamația normalizând, astfel, tensiunea arterială și circulația sanguină deficitară;
4. Mențin suplețea organismului fiind un aliment complet, care elimină deficiența nutrițională. Știința a demonstrat o legătură între deficiența de minerale și poftele alimentare. Având toate mineralele, cânepa ajută la reglarea greutății corporale, fiind un inhibitor al apetitului, menținând starea
de sațietate mai mult timp. Mineralele conținute de cânepă, desi în cantități mici, sunt catalizatori veritabili necesari metabolismului;
5. Sunt antivirale, susținând sistemul imunitar datorită germaniului care este un excelent transportor de oxigen intracelular, îmbunătățesc și stimulează funcțiile limfocitelor B și T, stimulând producția de interferon proprie a organismului.
Semințele de cânepă conțin 35% proteine, 47% grăsimi bune și 12% carbohidrați”
Citiți principiile noastre de moderare aici!