Spuneam că Olanda nu va vota- dacă nu va fi obligată de către mai marii Comisiei Europene- decât atunci când Portul Constanţa va fi sub tutela ei, pentru a compensa pierderea importanţei celui de la Roterdam. Mai spuneam că Germania doreşte Hidroelectrica, pentru ea însăşi şi Poşta Română pentru o terţă ţară satelit. Iată, ne-am lămurit, acea terţă ţară este Belgia, compania Belgian Post- controlată de stat- urmând să achiziţioneze 51% din acţiunile Poştei Române. Vânzarea se înfăptuieşte sub guvernarea PSD, însă palma a fost bătută cu mult înainte, pe vremea guvernelor Băsescu. Pas cu pas, Poşta Română a fost împinsă spre dezastru, mai ales prin folosirea ei ca puşculiţă de partid, şefii puşi de către PDL îndeplinindu-şi cu brio sarcina de a o transforma într-o imensă gaură neagră financiară, pentru a se putea justifica vânzarea ei pe un preţ de nimic.Jaful a fost crunt. Sedii peste sedii ale Poştei Române, în spaţii proprii, din oraşe şi municipii au fost abandonate, oficiile poştale mutându-se în chirie, la costuri exorbitante. Uşor de ghicit cui aparţin acele spaţii în care s-au mutat.
Când „fructul”era deja copt, gata să cadă, pe neaşteptate a căzut guvernul băsist. A venit Guvernul Ponta şi, în doi ani Poşta Română s-a redresat spectaculos, înregistrând în 2014 un profit de aproape 17 milioane de euro. Am crezut că, în sfârşit, lucrurile au fost puse pe făgaşul normal. Aflu, cu stupoare, că Ponta nu a adus Poşta Română pe profit ca să o salveze de la dispariţie, ci pentru că belgienii nu au vrut să o ia decât cu zestre, că, deh, după ce mireasa a fost siluită de către toţi hăndrălăii nu poate fi luată fără punga doldora, ca preţ pentru votul în favoarea aderării la Schengen. Aşa cum am crezut, în naivitatea mea, că sunt semne bune fiindcă Poşta Română, după şase ani de pierderi exorbitante, a ajuns pe profit, raţionamentul a fost identic şi în cazul Hidroelectrica. Tare mă tem că şi aceasta a fost doar pregătită pentru a fi preluată. Mă cutremur la gândul că la ora când vom fi plătit toate costurile cerute pentru aderarea la Schengen acesta nu va mai exista. Cum nu va mai exista nimic din ce-am avut…
simion.todoca@russmedia.ro
Citat : „România nu va fi integrată pe deplin în Uniunea Europeană decât atunci când va fi adusă la statutul de periferie subdezvoltată”
UE face „posta” din Romania
Am spus, în repetate rânduri, că România nu va fi acceptată în Spaţiul Schengen decât după ce va fi satisfăcut toate pretenţiile celor care trebuie să-şi dea votul pentru aceasta.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
România
Funcţionarii publici care au beneficiat de majorarea salarială de până la 50% pentru orele efectuate în cadrul proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile nu pot primi şi majorarea salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Mapamond
Şeful Comitetului Militar al NATO, amiralul olandez Rob Bauer, a îndemnat luni companiile să fie pregătite pentru un scenariu de război şi să îşi adapteze în consecinţă liniile de producţie şi distribuţie pentru a fi mai puţin vulnerabile la eventualul şantaj din partea unor ţări precum Rusia şi China, potrivit Agerpes.
1
Evenimente
Ziua Națională a României va fi marcată, la Arad, printr-o serie de ceremonii ce se vor desfășura la Cimitirul „Eternitatea”, în Parcul „Mihai Eminescu” și în Piața Catedralei.
UT Arad
Arădenii dau peste FC Botoșani cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului. Când ajung moldovenii acasă?
Local
425 de arădeni au primit cărți de identitate și cărți de identitate provizorii în weekendul alegerilor prezidențiale.
Local
Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, în urma deciziei de demisie a conducerii centrale, iar liberalii arădeni consideră că „PNL este pe mâini bune”.
Evenimente
Vernisajul și decernarea premiilor Salonului Internațional de Fotografie „Ars Fotografica”, ediţia a XXIV-a, va avea loc marți, 3 decembrie 2024, de la ora 17, la Sala Clio a Complexului Muzeal Arad.
Citiți principiile noastre de moderare aici!