AMEFA Arad termină astfel sezonul pe locul 6, pe care se afla la momentul întreruperii forțate a campionatului, când mai avea de disputat o etapă din retur, acasă cu Sportul Studențesc.
Polo-ul se alătură altor sporturi care au încheiat deja primul eșalon. Antrenorul arădean, Cristi Cosma, spune despre decizia de încheiere a campionatului că este „ok, ținând cont că și celelalte sporturi, respectiv handbalul, baschetul, la fel, au înghețat campionatul. Părerea mea este că Ministerul Tineretului și Sportului trebuia să ia decizia asta, nu fiecare federație în parte, să ia o decizie de închidere sau de continuare a campionatului. Și dacă e bine, și dacă-i rău, e o decizie pe care trebuie să o respectăm. Teoretic, era frumos să se termine campionatul, dar în practică, ce să zic?”, ne-a declarat Cristi Cosma.
Competițiile de copii și juniori
Dacă seniorii au terminat sezonul, la juniori este posibil ca întrecerile să se dispute în toamnă. AMEFA are echipe de copii și juniori 3. „Au zis de la federație că săptămâna asta discutăm ce se întâmplă cu copiii și juniorii. Trebuia să înceapă în martie, cu o săptămână după ce a început nebunia asta. La copii și juniori 3 nici n-a început campionatul, așa că trebuie să discutăm, se ține în toamnă, nu se ține”. Tehnicianul arădean va susține să se joace campionatele de copii și juniori din toamnă. „E păcat să nu joace, copiii pierd foarte mult dacă nu joacă meciurile astea oficiale”.
Cristi Cosma crede că „sezonul acesta a fost destul de ok pentru noi”, iar pentru sezonul următor așteaptă. „Oricum am primit bani foarte puțini de la primărie (Centrul Municipal de Cultură Arad) pentru campionat. Am primit o sumă foarte mică raportată cu alte sporturi, așa că o să vedem cum o să reușim să ne descurcăm. Ieri am dus hârtiile pentru semnarea contractului, să vedem ce ne aprobă, ce ne dau, abia după aceea putem vorbi”, ne-a mai spus tehnicianul de la AMEFA.
Trei campioane
Cluburile din prima ligă de polo au susținut săptămâna trecută ideea de încheiere a campionatului, dar nu s-au pus de acord în privința acordării sau nu a titlurilor. „Eu am spus de la început că mi-aş dori să acord titlul în apă, dar, din păcate, cluburile nu au putut susţine măsurile impuse de Guvern. Şi oricum la momentul acesta polo ca sport de contact în bazin nu se poate desfăşura… deci noi suntem într-un fel cu spatele la zid”, a declarat președintele FRP, Călin Găvruș, pentru Agerpres.
Decizia finală a luat-o marți Biroul Federal. „Au fost discuţii aprinse, dar constructive, dar până la urmă decizia finală a Biroului Federal a fost finalizarea campionatelor masculin şi feminin conform clasamentelor de la data întreruperii şi acordarea titlurilor şi medaliilor”. CSA Steaua câștigă titlul la masculin, iar podiumul este completat de CSM Oradea și CS Dinamo.
La feminin situația este neobișnuită. Într-un campionat cu doar trei echipe, toate din București, două sunt declarate campioane, Steaua și Rapid. „La fete a fost o situaţie specială. Acolo primele două clasate, CSA Steaua şi CS Rapid erau la egalitate de puncte, 13. Meciurile directe se încheiaseră ambele 1-1… aşa că erau despărţite doar la golaveraj, dar şi acolo doar de un gol în favoarea Stelei. Şi atunci reprezentanţii Stelei, ai Rapidului şi ai lui CS Dinamo au hotărât să dăm două titluri. Deci la fete sezonul ăsta avem două campioane, CSA Steaua şi Rapid. E controversată soluţia, dar sunt vremuri extraordinare şi o situaţie specială. E păcat să pierzi titlul la un singur gol. Ideea a venit de la ocupanta locului 3, Dinamo”, a explicat Găvruș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!