MONEASA. Primul gând al multora dintre iubitorii sportului rege, la simpla rostire a cuvântului arbitru, duce la bani. La cât câştigă aceştia. Puţini sunt cei care încearcă să vadă ce se ascunde în spatele unui arbitru de succes. Arbitrii au taxe, plătesc impozite, investesc în medicamentaţie, echipament, pregătire fizică şi teoretică. Într-un cuvânt, efortul financiar este unul proporţional cu aspiraţiile. Cine tinde spre vârf, trebuie să investească. Şi nu puţin.
Un grup de cavaleri ai fluierului din Arad care pun preţ pe performanţă efectuează în aceste zile un cantonament la Moneasa. Sub coordonarea lui Adrian Apătean, vicepreşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri de pe lângă AJF Arad. Accentul cade pe pregătirea fizică, dar nici latura teoretică nu este neglijată. „Mă bucur că şi în acest an am fost solicitat de arbitrii pentru a-i monitoriza într-un stagiu de pregătire centralizat. Efortul lor financiar este apreciabil, dar rezultatele nu vor întârzia să apară. ” – spune Apătean.
Arbitrii arădeni sunt foarte mulţumiţi de condiţiile de cazare, masă şi, în special, recuperare, pe care le au la dispoziţie în cadrul Hotelului Parc din Moneasa, semn că directorul administrativ Ovidiu Fărcuţa şi directorul general Teodor Morar ştiu să se pună în slujba vizitatorilor, după principiul: „Clientul nostru, stăpânul nostru”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!