ARAD. „CS Astra, un nume cu renume în luptele sportive”. O carte-enciclopedie zămislită de prof. Spiridon Stanciu. O „biblie” a luptelor arădene care va rămâne moştenire celor care vor prelua ştafeta de la antrenorul emerit Spiridon Stanciu. O carte scrisă cu sprijinul nostru, al oamenilor de presă, care cu ajutorul condeiului au „zugrăvit” excepţionalele performanţe de pe saltea obţinute de CS Astra Arad, cu precădere cele din ultimii 15 ani. Sunt 597 de facsimile ale unor articole din ziare, majoritatea din Jurnal arădean, dar şi multe imagini sugestive. Care scot în evidenţă dragostea faţă de acest sport a prof. Spiridon Stanciu, omul care s-a încăpăţânat să demonstreze că pasiunea şi dăruirea pot învinge orice obstacol.
Cartea ne duce într-o lume sportivă, unde aflăm povestea celor peste 500 de medalii la competiţii naţionale şi internaţionale de juniori, tineret şi seniori pe salteaua luptelor greco-romane. Aflăm despre cele şase titluri de campioni naţionali pe echipe în Superliga de seniori şi cele şase din Liga de juniori, dar şi despre strălucirea celor 14 medalii (4 de aur, 3 de argint şi 7 de bronz) obţinute la Campionate Balcanice, Europene şi Mondiale. Sau despre titlurile de maestru al sportului ale lui Dorin Pârvan şi Adrian Ozsda ori despre cel de maestru emerit al sportului din pieptul lui Mihai Mihuţ, cel care obţinea o performanţă istorică pentru luptele greco-romane din România: medalie după 11 ani. De altfel, Mihuţ are în palmares, ca sportiv la CS Astra Arad, două titluri de campion european, unul de seniori şi altul de tineret, dar şi două medalii mondiale de bronz.
„Am scris această carte, pe care o consider o obligaţie de onoare faţă de sportivii care au adus faimă şi glorie oraşului de pe Mureş şi faţă de toţi iubitorii sportului dârzeniei şi bărbăţiei – luptele” – a spus prof. Spiridon Stanciu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!