Arad. Recent, subprefectul Bucureștiului, Liviu Andrei a poposit în orașul nostru, pentru cel puțin două motive: să predea cursuri la UAV, dar să și vadă ce se întâmplă la clubul unde este director de imagine și strategie, CS Astra.
Luptele merg mai departe
Liviu Andrei ne-a povestit, la ultima vizită în Arad. „Între două cursuri, la Facultatea de Educație Fizică și Sport a UAV Arad, îmi fac timp să mă întâlnesc cu colegul și prietenul meu, antrenorul emerit Spiridon Stanciu, președintele CS Astra, dar și cu președintele Astra Vagoane Călători, Valer Blidar. Fără cei doi, performanțele tinerilor luptători arădeni nu ar fi posibile. Din fericire, Spiridon Stanciu face eforturi considerabile, obținând atâtea și atâtea rezultate de mare valoare în carieră, atât pe plan național, cât și internațional. Sunt fericit pentru că sportul pe care l-am practicat este atât de puternic la Arad, iar majoritatea tinerilor luptători de la CS Astra vin la noi la Facultate, să devină profesori de educație fizică și ulterior antrenori care să ducă mai departe acest sport care în Arad are o veche tradiție. De-a lungul celor șase ani de când profesorul Stanciu a înființat CS Astra, zeci de luptători cu rezultate deosebite s-au dovedit a fi și buni studenți, făcând cinste facultății noastre. Să nu uităm că Aradul are primele participări la Jocurile Olimpice din anul 1908, la Londra, unde luptătorii clubului arădean Toldi, Holuban sau Teger au participat cu bune rezultate.
Despre rezulate și viitor
Directorul de imagine și strategie, CS Astra Arad a vorbit despre rezultatele luptătorilor de până acum, dar și despre obiectivele pe anul 2015.
„Și în anul 2014, rezultatele s-au încris în seria celor din toți cei șase ani de existență ai clubului Astra. S-a obținut al patrulea titlul național la juniori și al cincelea titlu de vicecampioană, la seniori, locul I fiind pierdut la mare luptă cu Steaua. Iar la campionatele naționale individuale de juniori, tineret și seniori, luptătorii vagonari au obținut un număr record de medalii: 27. Mai e și locul 4 obținut de Mihai Mihuț, la CM de juniori, de la Zagreb. Pe viitor, clubul are obiectiv rămânerea echipelor de juniori și seniori în lupta pentru titlul național, iar pe plan internațional, obținerea a 1-2 medalii la Campionatul European de tineret, din Polonia, Campionatul Mondial și European de juniori, din Brazilia, respectiv Turcia. Sunt obiective îndrăznețe pentru care vor trebui asigurate condiții bune de pregătire și mai ales turnee internaționale de pregătire și verificare, la care pe lângă club este necesar să se implice și comunitatea locală, Primăria și Consiliul Județean, prin acordarea de subvenții corespunzătoare performanțelor obținute pentru proiectele depuse de club prin programul „Promovarea sportului de performanță”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!