ARAD. Câştigător în alegerile pentru şefia Federaţiei Române de Atletism, într-o competiţie cu multipla medaliată europeană, mondială şi olimpică, Gabriela Szabo, omul de afaceri arădean Sandu Ion este convins că poate (re)aduce atletismul românesc în top. Proiectul său, bazat pe principii sănătoase, a fost îmbrăţişat (şi) de câteva dintre cele mai reprezentative nume ale atletismului românesc din toate timpurile, dovadă declaraţiile acestora.
Monica Iagăr: Atletismul este la momentul zero al performanţei. Avem nevoie de management şi marketing de succes pentru a avea, din nou, performanţă de aur. Avem nevoie de Sandu Ion.
Ionela Tîrlea: Cu ani în urmă, când aveam probleme medicale, când nimeni nu mai credea în revenirea mea, în valoarea mea, un singur om a făcut-o: Sandu Ion. Un om puternic a susţinut un campion. Azi a venit clipa ca eu, Ionela Tîrlea, acel campion, să-l susţin pe Sandu Ion, managerul de astăzi, atletul de odinioară.
Titi Mihail: De ce are acum nevoie atletismul românesc pentru a redeveni ce a fost ? De un foarte bun manager, care să atragă şi fonduri. Gândind astlel am ajuns la concluzia că Sandu Ion trebuie ales preşedinte. Mi-e dor de zilele în care atletismul românesc lua medalii la europene, mondiale şi Olimpiadă.
Maricica Puică: În calitate de fostă atletă de performanţă sunt convinsă că pentru a obţine rezultate notabile, sportivii au nevoie de susţinere financiară pentru o pregătire continuă. Sandu Ion deţine experienţa managerială pentru a atrage banii care pot scoate atletismul din colaps.
Violeta Beclea-Szekely: Sandu Ion este omul care poate aduce schimbarea necesară pentru redresarea atletismului. Banii de la bugetul de stat alocat sportului de performanţă sunt tot mai puţini, este nevoie de o susţinere financiară care să vină din mediul privat. Am convingerea că Sandu Ion este persoana care poate asigura această finanţare.
Investiţii şi performanţă
La capitolul investiţii, patronul PAB România, Sandu Ion, are drept ţinte: refacerea pistei de atletism a Stadionului Tineretului (Iolanda Balaş Söter); finalizarea tribunei Stadionului Tineretului; finalizarea hotelului pentru cazarea sportivilor împreună cu restaurantul şi baza de refacere; accesarea de programe şi fonduri europene cu autorităţi locale şi regionale pentru îmbunătăţirea bazei materiale a atletismului; identificarea celor mai bune locaţii (baze de pregătire) din ţară si străinătate pentru pregătirea loturilor naţionale (în funcţie de specificul probelor).
La capitolul organizare pe nivel de performanţă, intenţiile sunt:
Nivel de performanţă 1 (lot olimpic 2016): formarea unui lot de 10-15 sportivi cu potenţial de a obţine 2 medalii şi 5-6 locuri în finale la Rio de Janeiro 2016.
Nivel de performanţă 2 (tineret): formarea unui lot de 30-40 sportivi, cu vârste între 18-23 ani, care să facă trecerea de la juniori la seniori în aceleaşi condiţii de pregătire ca la nivelul de performanţă 1 şi asigurarea a 10-12 competiţii internaţionale în fiecare sezon.
Nivel de performanţă 3 (juniori): formarea unui lot de 120-150 juniori, cu vârste între 14-18 ani, care vor participa la cantonamente pe perioada vacanţelor şi acordarea de burse pentru cei mai valoroşi dintre aceştia.
Nivel de performanţă 4 (copii): organizarea de competiţii pentru atragerea de copii, pentru a le insufla dragostea pentru atletism şi organizarea de excursii la marile competiţii internaţionale pentru cei mai talentaţi.
Nivel de performanţă 5 (Old-Boys): organizarea de competiţii pentru Old-Boys (peste 35 ani) pe categorii de vârstă şi crearea unui fond care sa rezolve eventualele dificultăţi sociale ale unor foşti atleţi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!