Traseul turistic parcurs doar cu ambarcațiuni turistice (fără folosirea oricărui tip de combustibil) a fost etapizat în 5 zile, pornind de la Centrul de Vizitare Ceala al parcului Natural Lunca Mureșului, până la Cenad, în județul Timiș, zonă cuprinsă în Parcul Natural Lunca Mureșului.
În acest sens, pe lângă formarea deprinderilor de mânuire a ambarcațiunilor de agrement, s-au efectuat acțiuni de ecologizare a albiei Mureșului, s-au vizitat obiectivele de interes din zonă și nu în ultimul rând, s-a urmărit să se valorifice din punct de vedere turistic acest frumos traseu, încă insuficient cunoscut, chiar de cei care locuiesc în județ.
„Au fost aplicate regulile turismului ecologic: focurile și servirea mesei s-a făcut doar în spații destinate acestor scopuri, a fost urmărită flora și fauna specifice zonei, aspectele geografice și istorice de pe traseul parcurs.
Credem că proiectul având ca prioritate, dezvoltarea şi diversificarea acţiunilor de timp liber, vacanţă, sport şi turism pentru tineri și-a atins scopul, participanții fiind părtași la o activitate plăcută, instructivă și formativă, care credem că va contribui la creșterea gradului de conștientizare al amatorilor de acest tip de activități, cu privire la importanța practicării unui turism curat și la virtuțiile pozitive ale unui stil de viață sănătos, petrecut pe cât posibil în aer liber” – spune responsabilul de proiect, prof. Marius Cirin.
Echipa de proiect mai speră, că materialele documentare strânse de aceștia, să contribuie la popularizarea acestui frumos traseu, în acest fel sprijinind strategia de dezvoltare a turismului arădean.
Citiți principiile noastre de moderare aici!