Aradul a fost, din nou, gazdă bună pentru tenisul de nivel internațional, orașul nostru fiind deja o locație cunoscută în lumea sportului alb, după cele 9 turnee ITF masculine, 12 ITF-uri feminine și 4 competiții ATP Challenger pe care le-a organizat din 2004 până în prezent. Activ Club Arad Trophy 2017, turneu cu premii de 15.000 de dolari, inițiat și susținut exclusiv de omul de afaceri arădean Dan Groza, rămâne în amintirea și palmaresul lui Nicolae Fruză (19 ani; câștigător la simplu) Pedor Bernardi și Pedro Sakamoto (reprezentanți ai Braziliei, campioni la dublu). Campionul din 2016, Alex Luncanu (28 de ani) fostul partener de antrenament al lui Roger Federer și câștigător al Orange Bowl – un adevărat Campionat Mondial al juniorilor – a trebuit să se mulțumească cu placheta finalistului.
Tenismeni din 14 țări au luptat pentru trofeu, Italia și țăriile din America de Sud fiind bine reprezentante la Activ. România a avut doar 11 emisari pe tabloul de „32”, dar a obținut maximul posibil.
Spectatorii, viață grea
Puțini arădeni au înfruntat soarele, pentru a asista la meciuri, dar și aceștia au fost alungați de arbitrul principal Mihai Dumitrescu. Acesta a inventat, în premieră pentru Arad, dar credem și pentru tenisul din întreaga lume, regula conform căreia spectatorii nu au voie să asiste la meciuri decât de pe o parte a terenului! Astfel, arădenii care au dorit să urmărească partidele la umbra copacilor de pe malul Mureșului au fost somați să plece pe partea cealaltă, la soare. În cazul terenului 3 distanța recomandată de oficial a fost de peste 30 de metri sau o vizionare prin gardul de la terenul central. Așteptăm cu „emoții” ediția de anul viitor, când poate, direct de la București, va veni o cușcă pentru public, în care se va putea asista la confruntări doar într-un picior.
Trebuie să remarcăm că nici în acest an, turneul nu a beneficiat de sprijinul autorităților municipale, nici măcar cu o tribună…
Citiți principiile noastre de moderare aici!