Anul 2023 a adus o schimbare de ştafetă la nivel de fotbal feminin. Dacă AC Piroş Security s-a retras din Liga 1, deoarece nu a găsit susţinere la nivelul administraţiei locale, la orizont a apărut Academia UTA. (Şi) Pentru că FRF a impus echipelor de Superligă să aibă minim o echipă de senioare şi două de junioare. Astfel, UTA are echipă în Seria I din Liga 3, pe care o conduce la jumătatea sezonului. Junioarele U15 activează în seria a 4-a a Ligii Elitelor, în timp ce fotbalistele sub 13 ani activează în Campionatul Național.
„Am decis să le creăm și fetelor condițiile pe care le au și echipele de băieți ale Academiei. Echipa din Liga a 3-a a avut deplasări și înainte cu o zi la meciuri, am dotat toate grupele cu echipamente, mingi, iar baremurile sunt baremuri. Echipele feminine ne costă undeva între 50 și 75 de mii de euro pe an și – probabil – cheltuielile vor crește dacă echipa de senioare va promova în Liga 2. O vom susține cu tot ceea ce putem să-și îndeplinească obiectivul fixat în vestiar, căci, altfel, noi nu le-am impus promovarea. Profesorul Daniel Mărcuș este cel care gestionează secția de fotbal feminin, în strânsă colaborare cu Valentina Calalb, antrenoarea senioarelor, Dumitru Buruiană și Laura Mihăieș. Aceasta din urmă se ocupă de echipa sub 11 ani care este în formare” – a spus Cristian Păcurar, directorul Academiei UTA.
Campionatul Ligii a 3-a se va relua în martie, iar „roș-albele” se vor reuni în februarie pentru a pregăti promovarea. „Din această iarnă le vom avea la dispoziție pe Eli Bozian, Carla Kugler și Andrada Jarnea (toate ex-Piroş), dar și trei fete noi: Diana Gomoi (mijlocaș crescut de Crișul Chișineu Criș, care a jucat și pentru Olimpic Star Cluj), Cătălina Ciobanu (mijlocaş) şi Alissya Roman (atacant), care – zicem noi – ne vor ajuta să ne luptăm pentru promovare. Acesta este obiectivul pe care ni l-am fixat noi, vestiarul, și vom face totul să-l îndeplinim” – a punctat Valentina Calalb, antrenor și portar al fetelor de la UTA.
Citiți principiile noastre de moderare aici!