ARAD. Președintele FCC Baschet Arad, Marcel Urban, a făcut o scurtă retrospectivă a acestui an atipic. „A fost un an surprinzător și cu rele, și cu bune. E un lucru nemaiîntâlnit și surprinzător cum s-a oprit campionatul în luna martie, dar e bine că am trecut cu bine peste acea perioadă pentru că viitorul era absolut necunoscut. Proiectele de finanțare au fost suspendate.
Trebuia să construim o echipă în timp util pentru a putea participa în sezonul 2020-2021, dar erau foarte multe necunoscute: contractele cu jucătoarele, aprobarea proiectelor de finanțare, bugetul stabilit pentru sezon, sistemul competițional, modul de desfășurare… până la urmă am reușit să implementăm o strategie destul de sănătoasă, chiar dacă a fost un teritoriu nou pentru noi prin modul de desfășurare și prin prisma banilor obținuți pentru construcția echipei noi”, ne-a declarat Marcel Urban.
„Galben-albastrele” sunt pe locul trei după patru din cele cinci turnee ale turului. „Eu zic că rezultatele pe care le-am obținut sunt îmbucurătoare și satisfăcătoare. Jocul echipei a fost eficient în apărare și cu mici sincope în atac”.
Trebuie întăriri
„Creșterea randamentului se poate face prin multă muncă și printr-un lot complet. Noi în momentul de față nu avem o echipă completă, neexistând concurența pe fiecare post. Ceea ce face ca, în anumite momente ale meciului, jocul să scârțâie și să nu existe eficiența dorită în atac, pentru a avea cât mai multe puncte marcate și pentru câștigarea meciurilor importante.
Pentru a putea fi o contracandidată puternică a echipelor din Satu Mare și Sfântu Gheorghe mai avem nevoie de cel puțin un transfer. Nouă ne-ar conveni foarte mult două jucătoare, dar acest lucru se poate face doar cu un anumit buget și să găsești jucătoarea potrivită pentru postul respectiv, să se integreze în mecanismul și sistemul deja creat”.
Oficialul arădean speră că în anul următor finanțarea va veni mai repede. „Sper să fie un an mult mai bun decât precedentul și finanțatorul nostru cel mai consistent (Primăria Arad prin CMCA) să implementeze programul de proiect nerambursabil în primele două luni din 2021. Dacă aceste lucruri se înfăptuiesc, noi chiar avem șanse mari să facem o figură frumoasă și, de ce nu, surprinzătoare în actualul sezon.
Avem o echipă omogenă, avem o pleiadă de jucătoare cu caracter deosebit care se concentrează exclusiv pe prioritatea numărul unu în viața lor, baschetul. Nu pot să dau uitării și ceilalți sponsori care sunt în jurul echipei, printre care FCC, Consiliul Județean și ICIRUAL. Toți factorii trebuie calculați atent pentru a ne ieși din nou un sezon deosebit”.
„Participarea noastră în LNBF în acest sezon a fost de o eficiență aproape maximă, având în vedere că am jucat toate meciurile în deplasare. În afară de Satu Mare și Sf. Gheorghe, am câștigat tot. Nu pot decât să felicit staff-ul tehnic și jucătoarele pentru concentrare, dăruire și disciplină. Drept dovadă am avut foarte puține cazuri de coronavirus în echipă, care au fost rezolvate imediat, cazuri izolate”, a adăugat Urban.
Gazde?
FCC Baschet Arad și-a dorit să gazduiască turnee în acest campionat atipic. „Chiar dacă am găsit variante și ne-am depus candidaturi, nu am reușit să batem prețurile orașelor cu care am concurat. În continuare ne vom reformula ofertele, încercăm să găsim cele mai bune prețuri. Cine are cel mai bun preț și cele mai bune condiții de găzduire câștigă organizarea turneului. Dacă faci calculul miilor de kilometri pe care noi i-am efectuat…”, a adăugat oficialul arădean.
Costuri sporite datorită testelor COVID
Cluburile trebuie să facă teste de coronavirus înaintea fiecărui turneu, iar acestea îngreunează bugetele. „Sunt foarte scumpe și au afectat bugetul clubului într-o proporție destul de mare, neașteptându-ne la aceste costuri imense pe care trebuie să le suportăm în continuare. Sunt puțin surprins neplăcut că MTS a aprobat acele teste rapide, dar nu le-a implementat și prin normele de aplicare să putem să le și folosim. Ne-ar scuti de costuri enorme. Acele teste sunt folosite în celelalte țări din UE. Sper ca din ianuarie să beneficiem și noi de această facilitate, care ar scuti puțin bugetele de cheltuieli suplimentare care sunt foarte greu de suportat.
Înaintea fiecărui turneu, primul meci devisiv este meciul testelor de coronavirus. Doar dacă treci de acest meci poți să mergi să participi. Este un stres constant cu care am început să ne obișnuim. Nu e ușor să te testezi și să aștepți rezultatele cu înfrigurare, mai ales că jucătoarele pe care le-am avut cu coronavirus nu au avut simptome. N-au niciun fel de repercusiuni”.
Trimite articolul
XPana unde duce absurditatea !!! sportivi care sunt supusi efortului fizic obligati sa poarte masca pe fatza !!! doamne ca multi idioti se lasa condusi de cretinul de A rahat si altii ca gunoiul ala de muslem