Cea mai titrată formație arădeană speră să se bazeze în continuare pe sprijinul financiar din partea autorităților locale.
FCC Baschet Arad are nevoie ca de aer de finanțarea de la Primărie și își pune speranțele că va primi bani prin noua Lege 115/2020, într-un sezon în care cheltuielile vor crește semnificativ cu testele pentru coronavirus și condițiile speciale.
„Săptămâna trecută am avut discuții cu domnul primar. Am discutat aspectele în care echipa noastră poate fi finanțată. Ne-a confirmat că sesiunea a doua de proiecte nu va mai avea loc. Am discutat puțin și pe marginea Legii 115/2020 în care să se studieze modalitatea în care poate fi utilizată, urmând ca în zilele următoare să vedem ce se va hotărî pentru finanțarea clubului nostru”, ne-a declarat președintele „galben-albastrelor”, Marcel Urban.
Acesta i-a prezentat primarului Călin Bibarț o hârtie din partea Federației Române de Baschet, „personalizată pentru clubul nostru, pentru a informa Consiliul Local al Municipiului Arad că FRB a decis data de începere a primului meci al campionatului, 3 octombrie”.
Clubul este pregătit logistic pentru noul sezon, iar jucătoarele vor sta izolate pentru securitatea sănătății lor. „Așteptăm doar o decizie concretă din partea Consiliului Local al Municipiului Arad pentru finanțarea echipei noastre, pentru a-și putea desfășura activitatea la cel mai înalt nivel, cum a făcut-o și în ultimii 30 de ani, cu multe trofee și succese deosebite”, a adăugat Urban.
Dependenți de finanțare
În cazul în care răspunsul pozitiv nu va veni în curând, managerul multiplei campioane spune: „Nu vreau să mă gândesc la acest aspect pentru că echipa noastră este dependentă de această finanțare. Cu toate că noi avem și sponsorul principal din mediul privat, FCC Environment, care susține echipa, dar nu poate să încheie campionatul doar prin finanțare din partea lor și de la ceilalți mici sponsori care mai sunt în jurul echipei. Sunt convins că Primăria va rămâne alături de noi și în sezonul care urmează, cum, de altfel, o face de vreo 15 ani încoace”.
Urban a primit multe întrebări și sugestii pentru ca echipa să fie preluată în totalitate de mediul privat. Varianta este greu de realizat „pentru că legea sponsorizării este destul de defectuoasă, am mai spus. Nu creează nici un fel de facilitate fiscală mediului privat pentru a-și întoarce fața către sport. Acest lucru nu e valabil doar pentru echipa noastră sau pentru orașul nostru. Se referă la întreg sportul românesc, care e dependent de finanțările publice locale”.
Transmisii pentru suporteri
Sunt premise ca noul sezon baschetbalistic să înceapă la fel cum s-a încheiat precedentul, cu tribunele goale. Dacă spectatorii nu vor avea acces, clubul arădean va face eforturi „ca toate meciurile noastre să fie transmise, ca și până acum, când cele de acasă au fost transmise pe canalul nostru de facebook. Dacă vom putea, o să transmitem și din deplasare, pentru a mulțumi comunitatea puternică a suporterilor, care se află în spatele echipei noastre”, a mai spus Urban.
Trimite articolul
Xuite masca nu e masca ….Fain !
uite masca nu e masca …
Asta da .”distantare de 2 m .Fain !
Nu terminam stadionul UTA, ne facem de rusine, nu ne pasa, vrem sa mai adminstram Aradul inca un mandat si dam bani la curvari, nu respectam un vis al acestui oras dar mai vrem un mandat… NE MERITAM SOARTA !!!
iata un exemplu de distantare sociala si d epurtat masca. !
Hallooo….căscați ochii și citiți mai bine…e poza din 2019, cand nu se purta mască. Lumea pe întregul ei e tot mai superficială încercați sa nu mai comentați dacă nu pricepeți.
Iar tu Fan UTA, faci de rușine Aradul și echipa care zici ca o sustii cu asa limbaj și atitudine…cate o data mi rsine ca am consăteni din ăștia…