Leca, Copil, Asmarandei, Aștefănoaie, Aștefanei respectiv Jurj, Fiat, Buruiană, Panait, Voinov, Achimov, C. Radu sunt doar câteva dintre numele care au scris pagini de istorie pentru rugbiul din această parte de țară și care au scos de la „naftalină” echipamentele, duelându-se, sâmbătă, la Arad, pentru buclucașul balon oval. Nu au lipsit de la tradiționala întâlnire nici alți veterani ai acestui sport, cărora vârsta sau sănătatea nu le-au permis să ia parte la „grămezile” din iarba stadionului Parohiei Ortodoxe din Bujac (preot Vasile Pop). Au depănat însă amintiri pe marginea terenului, iar la final au aplaudat prestația dominată de fair-play a unei dispute încheiate cu un succes timișorean (10-5).
„Ne-am întâlnit la ceas aniversar, pentru un moment de bilanț al unei etape parcurse în efemera viață, cu simțământul unei datorii împlinite, cu amintiri și nostalgii. De șapte ani organizăm astfel de evenimente, la Timișoara sau Arad, și deja ne gândim la viitoarele întâlniri”, ne-a declarat Tică Bontea, care alături de Cornel Mitan, s-a dovedit un adevărat maestru de ceremonii.
„Rugbiul înseamnă știință, educație și cultură, căci prin însăși gesturile sale trasate în timp și spațiu devine creator de frumusețe și valori umane”, cităm din bogatul program de meci, un adevărat izvor de istorie al rugbiului arădean din perioada 1948-1957 și 1975-2015, cu punctul culminat atins în 2005, când gruparea Contor Zenner Arad (antrenor Ovidiu Şerban, preşedinte Tudor Caracioni) a câștigat titlul de vicecampioană în urma unei finale susținute, la Constanța, în compania Stelei.
Sânge tânăr
În echipa arădeană, Rugby Club Gloria, a evoluat, câteva minute, și Horațiu Bontea, arădeanul care face parte din echipa națională Under 17. În absența unei formații juvenile în orașul nostru, acesta evoluează pentru Timișora în Campionatul Național de juniori, seria Transilvania.
Citiți principiile noastre de moderare aici!