Conducătorii cluburilor din România au fost lămuriți, azi, de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, cum pot intra în posesia banilor pentru sportivii pe care îi păstoresc. Asta, dacă aleg să îi trimită în șomaj, sau să le suspende contractele de activitate sportivă. Această ultimă variantă este îmbrățișată de cea mai mare parte a cluburilor, mai ales cele de fotbal. Sunt acte normative care se aplică în această perioadă de criză, iar Guvernul s-a gândit și la sportivi.
“Am inclus prevederi detaliate cu privine la plata sportivilor. Având în vedere că activitatea cluburilor sportive este afectată de efectele epidemiei cu coronavirus, și pentru această categorie Guvernul a venit cu măsuri clare. Fiecare club sportiv care în acest moment are dificultăți în plata sportivilor angajați pe bază de contracte individuale de muncă, fiecare club se prezenta la sediul AJOFM unde își are sediul social, iar dacă sportivii sunt angajați cu contracte de activitate sportivă, clubul se va adresa Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), pe baza unei solicitări la care va fi atașat un tabel cu câteva informații despre sportivii pe care dorește să-i plătească prin fondurile puse la dispoziție de către Guvern” – a declarat Violeta Alexandru.
De exemplu, toate cluburile arădene de fotbal din liga a III-a au angajați jucătorii pe baza contractelor de activitate sportivă. Iar primăriile nu vor mai putea da bani, dacă nu există activitate la club.
Radu Pop (Șoimii Lipova), Daniel Cherecheși (Crișul Chișineu Criș) și Petru Bulza ne-au declarat că vor suspenda contractele fotbaliștilor de la 1 aprilie, urmând să apeleze la ajutorul statului. Dorel Găvruță (Progresul Pecica) ne-a spus că în acest weekend va lua o decizie în acest sens.
Citiți principiile noastre de moderare aici!