„Unde vor intra în sală așa de mulți copii?” sau „Ai văzut ce puhoi de copii vine?”, acestea au fost doar două din întrebările frecvente care se puteau auzi marți dimineața la sala sporturilor „Victoria”, unde, la ora 11.00, atmosfera era incendiară. Ziua de marți a reprezentat ziua marii finale a competiției „Arad, mobilizează-te!”, aflată la cea de a treia ediție. Aproximativ 1300 de elevi au fost curioși să vadă această finală și au venit să își încurajeze colegii care, pe parcursul zilei s-a dovedit acest lucru, au fost extrem de bine pregatiți.
De remarcat că în cele două ediții de până acum nu a fost atât de strânsă lupta între finaliste. Acest lucru îl dovedește și clasamentul final al competiției. Cap la cap au mers echipele de la probă la probă, iar răsturnările de situații au fost permanente pe parcursul întrecerii pentru că după fiecare probă conducea în clasament o altă echipă. Dacă după proba „micul fotbalist” conducea „Peda”, după a doua probă „Traversează mlaștina” au preluat frâiele competiției Școala Gimnazială nr.5, apoi după a treia probă au trecut în poziția de lider cei de la „Csiky” și tot așa s-a mers până la final.
Galeriile extrem de bine pregătite și foarte numeroase și-au adus și ele aportul la crearea ambientului de mare competiție. Pe toată perioada competiției acestea au cântat, au scandat numele echipei favorite pe care au venit să o susțină. Galeria anului a fost însă, de departe, galeria Școlii Gimnaziale nr.5 care din nou a dat dovadă că are, în persoana directoarei Maria Pașcalău și a cadrelor didactice, oameni care pun suflet în procesul de instruire al elevilor.
„A fost o competiție dominată de spiritul de fair play și a fost extraordinară determinarea cu care echipele au intrat în concurs pentru premiile care și în acest an au fost substanțiale. Organizatorii, Primăria Municipiului Arad, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Inspectoratul Școlar Județean Arad, au fost cele trei instituții care și în acest an și-au dat mâna și au pus la cale acest eveniment.
Fiecare unitate școlară din cele care au luat startul a primit mingi pentru a putea optimiza orele de educație fizică. Aportul Primăriei a fost și în acest an substanțial, la fel cum a fost și aportul sponsorilor care și în acest an au oferit premii substanțiale, valoare premiilor ridicându-se la 5000 de euro. Sponsorii au luat și ei parte la eveniment fiind plăcut impresionați de ceea ce au văzut în competiției și poate cel mai important lucru este acela că au asigurat organizatorii că se vor implica în continuare în promovarea în rândul tinerilor a stilului de viață sănătos și a sportului de masă”, ne-a declarat profesorul Gabriel Iazbinscky, responsabilul principal pentru reușita acestei acțiuni.
Poziția a cincea a fost ocupată de două echipe sosite din două cartiere diferite ale Aradului, Școala Gimnazială „Avram Iancu” și debutanții, elevii Școlii Gimnaziale „Aron Cotruș”, care contrar așteptărilor multora au venit foarte bine pregătiți pierzând accederea în finală la ultima probă din întrecerile în cadrul grupei. Locul patru, cu 34 de puncte, a fost ocupat de câștigătoarea primei ediții a concursului, Liceul Pedagogic, care chiar dacă a fost susținută de o galerie numeroasă parcă nu a reușit să aibe acel plus de forță care să îi propulseze în fruntea clasamentului. Treapta a treia a podiumului a fost ocupată, cu 35.5 puncte, de campioana ediției precedente Școala Gimnazială nr 5 a cărei angrenaj a scârțâit puțin, dar credem că totul trebuie pus pe seama presiunii tribunei care așa cum am spus a fost una fantastică, școala respectivă având o galerie extrem de bine pusă la punct la nivel de recuzită și slogane de încurajare.
Vicecampioni au devenit cu 37,5 puncte cei de la Colegiul „Csiky Gergely”, care obțin astfel cea mai bună clasare de până acum în cele trei ediții, iar campioni au devenit cu 40 de puncte, echipa Liceului Teoretic „Adam Muller Guttembrunn”, echipa care poate că și-a dorit cel mai mult să câștige și la final munca lor a fost încoronată cu titlul de campioană.
„Concluziile pe care le putem trage în urma acestui eveniment sunt acelea că sportul de masă trebuie dezvoltat la nivelul municipiului, județului Arad, pentru că elevii sunt dornici să facă mișcare și există potențial în urma unor astfel de competiții pentru descoperirea talentelor în vederea practicării sportului de performață. Deasemenea, aceste competiții sunt acelea care pot dezvolta spiritul de echipă și încrederea în sine a micuților elevi”, a mai spus profesorul Iazbinscky.
Citiți principiile noastre de moderare aici!