Tenisul este un sport care îşi face tot mai mult loc în preferinţele arădenilor, graţie şi celor două turnee internaţionale de care au parte şi în acest an.
Dacă cel masculin are loc în aceste zile la baza „Activ”, competiţia feminină s-a încheiat la început de iunie, iar printre participantele pe tabloul principal au fost şi trei arădence: Diana Marcu, Karina Goia şi Andrada Hai. Pe aceasta din urmă am întâlnit-o zilele trecute la baza „Riviera – Abel”, antrenându-se cu fosta jucătoare, în prezent una dintre cele mai apreciate antrenoare din Arad, Magdalena Raicovici. Am profitat de prezenţa sa, pentru un „un-doi” cu o sportivă ce poate deveni o certitudine a sportului alb arădean.
Peste puţin timp, Andrada Hai va pleca la Sibiu, unde pe perioada verii, se va pregăti cu Marius Vecerdea, la TC Pamira, luând în bagaje şi speranţa unui viitor senin în sportul în care „mă bucur de sunetul profund făcut de mingea care atinge centrul rachetei”, după cum o să aflaţi din răspunsurile de mai jos.
Nume: Hai Andrada Ioana
Data nașterii: 23.03.1995
Locul nașterii: Arad
Înalțime: 1,65 m
Greutate: 63 kg
Antrenor: Raicovici Magdalena
* Jucătoare de mâna dreaptă, rever cu 2 mâini
* Profesionistă din anul 2011, de la vârsta de 16 ani.
De cât timp practici tenisul?
• Practic tenisul de 10 ani, deci de la vârsta de 7 ani.
Dacă nu ar fi fost tenis, ar fi fost un alt sport?
• Fiind o fire foarte activă cu siguranță ar fi fost un alt sport. Înainte de a începe tenisul am făcut dans de societate, iar apoi înot. Acum, în timpul liber, mă bucur cu prietenii de câte un meci de volei.
Ai avut momente în care ți-ai dorit sa renunți?
• Pe parcursul celor 10 ani am avut destule momente dificile și chiar unele clipe de ezitare în a continua practicarea acestui sport. În timp am conștientizat că toate aceste momente fac parte din viața unui sportiv și că „un drum fără obstacole nu duce nicăieri”.
Câte ore pe zi te antrenezi?
• În timpul școlii, zilnic câte 1-2 ore. Perioada vacanței o petrec la Sibiu, unde antrenamentele sunt mult mai intense și de durată mai lungă. Programul este bine structurat, antrenamentul de dimineață începe de la ora 7 şi durează până la ora 10, urmat de 1 oră de pregatire fizică, iar al doilea antrenament de la ora 2 până la 4-5.
Care este lovitura ta preferată?
• Lovitura mea preferată este backhand în lung de linie.
Care este jucătorul preferat?
• Jucătoarele pe care le admir sunt Kim Clijsters și Caroline Wozniacki, iar în circuitul masculin preferații sunt Novak Djokovic și Tomas Berdych.
Care este cea mai bună performanță de până acum?
• Doar de anul trecut am început să particip la turneele de senioare. Astfel, că am adunat doar 3 concursuri, iar cea mai bună performanță la simplu a fost participarea pe tabloul principal la ITF Arad, tuneu cu premii de 10,000 de dolari, iar la dublu calificarea în sferturi la ediţia de anul trecut a Trofeului „Ilie Năstase”.
Pe cine ai provoca la o partidă de tenis?
• Dacă s-ar putea mi-ar plăcea sa pot juca cu mine, pentru a conștientiza mai bine atitudinea avută pe teren și modul în care joc. Din tenis mi-ar plăcea să joc cu Kim Clijsters, pentru că a fost modelul meu în perioada copilăriei.
Cum te-ai descrie în câteva cuvinte?
• Puternică, ambițioasă, sensibilă, veselă şi încăpățânată.
Cum ai descrie tenisul?
• O lume în care pot evada și trăi la maxim fiecare pas, lovitură, lacrimă sau zâmbet, bucurându-te de sunetul profund făcut de mingea care atinge centrul rachetei.
Ții o anumită dietă?
• Nu am un regim alimentar special, dar încerc să mănânc cât mai sănătos.
Ce superstiții ai?
• Primul picior cu care cobor dimineața din pat este întotdeauna dreptul, deasemenea evit să mă întorc din drum, iar pe teren intru tot timpul cu piciorul drept.
Câte rachete ai rupt până acum?
• Sunt o fire destul de calmă, m-am enervat de câteva ori destul de rău, dar niciodată nu m-am exteriorizat spărgând racheta.
Planuri de viitor?
• Deocamdată sunt prinsă între școală și tenis. După terminarea liceului doresc să urmez Facultatea de Educatie Fizică și Sport sau Facultatea de Psihologie și Științele Educației din București. O altă posibilitate de luat în calcul ar fi primirea unei burse pentru o universitate din Statele Unite ale Americii, unde să îmbin studiile cu tenisul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!