Primăria orașului Chișineu-Criș a depus, în această lună, două solicitări de finanțare pentru proiecte de investiție în baze sportive, care se speră că vor ajunge pe lista Companiei Naționale de Investiții (CNI) din București. Autoritățile de pe Crișul Alb au solicitat includerea în programul național de „Construcții de Interes Public sau Social” a unui bazin de înot cu o capacitate de 65 de persoane și a unei săli de sport multifuncțională cu o capacitate de 180 de locuri.
Primăria dorește ca aceste proiecte să fie finanțate în totalitate de Compania Națională de Investiții, administrația locală punând la dispoziție terenul aferent și utilitățile legate de aceste investiții.
Crișul, singură pe semicerc
Profesoara Florica Boldor a reușit, în urmă cu două sezoane, înscrierea unei echipe feminine de handbal în competițiile de seniori ale FR de Handbal. Între timp, Crișul a devenit singura reprezentantă a Aradului la nivel de seniori, ocupând în acest moment locul 11 în seria vestică a ligii secunde, cu 4 succese și o remiză. Handbalistele susțin meciurile considerate „acasă” la Arad, la Sala Polivalentă sau sala „UAV-M. Botez”, având de multe ori regrete că nu evoluează în fața fanilor din Chișineu-Criș.
Memoriu pentru satul de vacanță
Totodată, Primăria Chișineu-Criș a despus la Ministerul Educației și Cercetării un memoriu, prin care se solicită trecerea Satului de vacanță „Crisius” (Pădurea Socodor) din proprietatea acestuia, în proprietatea privată a orașului Chișineu- Criș pentru a se putea investi și reda circuitului acestă bază de agrement și recreație.
Investiții marca CNI
În județul nostru, CNI a ridicat obiective în localitățile: Almaș, Șagu, Arad (LPS, Gen. 1, 18, 12 Pedagogic, Arte și UAV), Zădăreni, Macea, Apateu, Iratoșu, Beliu, Vladimirescu, Păuliș, Mișca, Gurahonț, Nădab, Cermei, Vinga, Sintea Mare, Pecica, Nădlac, Buteni, Șiria, Felnac, Dorobanți, Sebiș, Pâncota, Lipova, Curtici, Ineu, Adea (săli de sport), Ineu, Lipova sau Cuvin (cămine culturale).
Citiți principiile noastre de moderare aici!