Profitând de faptul că Federaţia Română de Fotbal a finalizat o lucrare dedicată formării în fotbal la nivel juvenil, o viziune ce prezintă aspecte de bază esenţiale unei formări corecte şi moderne a copiilor şi juniorilor, Asociația Județeană de Fotbal Arad în parteneriat cu Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad au pus bazele unui curs de perfecţionare pentru antrenorii posesori ai Licenţei C şi a celor care aspiră la această categorie.
„Metodologia de pregătire a copiilor și juniorilor” este o lucrare care se bazează pe consultări cu specialişti români din fotbalul juvenil, dar şi pe studierea şi analizarea filozofiilor naţionale privind dezvoltarea fotbalului la nivel de copii şi juniori din ţări precum Belgia ( „The Belgian Way”), Anglia („England DNA”), Australia („Football Coaching Curriculum”), Germania, Serbia, Spania, Danemarca, Austria, Canada, SUA, precum şi ale cluburilor Ajax Amsterdam, FC Barcelona ori Chelsea.
Deschiderea festivă a cursului a avut loc joi, 7 decembrie, în Corpul M al Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad, în prezenţa lui Florin Şari, manager responsabilitate socială şi bună guvernanţă din cadrul FRF, Adrian Lucaci, preşedinte AJF Arad şi lector univ. dr. Gabriel Marconi, reprezentantul UAV Arad.
Cei 50 cursanţi au interacţionat cu coordonatorul cursului, Dan Oprescu, formator în cadrul compartimentului juvenil al FRF. Primul component al cursului a avut ca temă: „Un mediu propice formării jucătorilor”. Anul viitor, până în luna iunie, când va fi finalizat, urmează alte trei module, cu tematica: „Practicarea unui fotbal modern”; „Accent pe pregătirea prin joc” şi „Pregătire adaptată etapei de vârstă”.
„Cursanţii au fost receptivi pe parcursul cursului, dezbătându-se teme de actualitate. Fiecare cursant a primit o mapă de prezentare a acţiunii, un formular şi un chestionar ale căror răspunsuri sunt importante în vederea îmbunătăţirii şi dezvoltării activităţii sectorului juvenil. La finalul cursului, undeva în luna iunie, toţi participanţii vor primi un atestat de participare, extrem de valoros, în ideea obţinerii unei trepte superioare în profesia de antrenor, Licenţa B” – ne spune Dan Oprescu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!