Concursul micilor șahiști de clasa I a fost câștigat de Man Andrei (Şc. Gimn. M. Eminescu) care a avut un parcurs fără greșeală cu 7 victorii din tot atâtea partide. Pe locurile următoare s-au clasat Stretcu Luca (Lic. Pedagogic) și Sida Flavius (Şc. Gimn. Nr. 5). Cea mai bună fată a fost Toma Ana, urmată de Sandici Carla (ambele de la Lic. A.M. Guttenbrunn), Farkas Ioana (Col. Tehnic de Construcții şi Protecţia Mediului) şi Stitzl Carla (Şc. Gimn. N. Bălcescu).
La clasa II, în clasamentul băieților pe primul loc a fost Bodrogean Andrei (Lic. Pedagogic) urmat de Ardelean Raul (Col. Naţ. Elena Ghiba Birta) și Zăhăreanu Alexandru (Şc. Gimn. M. Eminescu). La fete s-a impus Șarga Larisa (Lic. Sabin Drăgoi) care de altfel a și câștigat turneul general la această clasă. Podiumul a fost completat de Vass Georgiana (Lic. Pedagogic) şi Boleacu Daria (Şc. Gimn. N. Bălcescu).
Magold Victor (Lic. Pedagogic) a câștigat turneul copiilor de clasa a III-a, urmat de Bulza Bogdan (Lic. A.M. Guttenbrunn) şi Butusina David (Şc. Gimn. Semlac). La fete primele locuri au fost ocupate de Orz Ştefania, Guiu Lorena (ambele de la Şc. Gimn. A. Vlaicu) şi Croitoru Andreea (Şc. Gimn. Caius Iacob).
La clasa a IV-a pe prima poziție la băieți s-a situat Marușca Paul (Lic. A.M. Guttenbrunn), locurile doi și trei fiind ocupate de Martin Alin (Şc. Gimn. N. Bălcescu) și Petrișor David (Şc. Gimn. Caius Iacob). La fete, în fruntea clasamentului s-a situat Tuș Oana (Lic. A.M. Guttenbrunn), pe podium situându-se și Dumitrescu Iasmina (Lic. Pedagogic) și Bok Ana Maria (Şc. Gimn. M. Eminescu).
Turneul vedetă, al jucătorilor avansați a cuprins elevi de clasele I-VIII din Arad, Nădlac și Lipova. S-a impus, cum era și de așteptat, Bogdan David cu maxim de puncte (6), urmat de Anghel Iulian (la doar 7 ani) și de Vass Răzvan. Prima dintre fete a fost Crăciun Bianca, urmată de Mihăilescu Anna și Stoiu Anca.
Cum peste 800 de copii fac șah ca activitate extracuriculară în școli și grădinițe, sportul minții a câștigat foarte mult în popularitate în ultimii ani în orașul nostru, mulți părinți realizând (ceea ce numeroase studii au și demonstrat) că practicarea șahului de la vârste fragede are numeroase efecte benefice în dezvoltarea copiilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!