CHIȘINEU-CRIȘ. Clubul din Chișineu-Criș a trecut prin schimbări după alegerile locale din toamnă. S-a constituit un nou Consiliu de Administrație la Crișul, prin votul noii majorități politice din oraș, iar Sebastian Mann este noul președinte al CA de la Crișul.
Viorel Vancea a fost numit în funcția de manager general, iar Alin Drăgan a devenit președintele secției de fotbal. Cel mai mare impact l-a avut decizia de retragere a echipei de handbal feminin din Liga Națională, pentru că participarea în primul eșalon ar fi consumat prea multe resurse financiare. S-a ales să se meargă pe alte obiective, principalul fiind la fotbal, unde se țintește barajul de promovare.
La fotbal, CS Crișul Chișineu Criș este în grafic cu obiectivul propus. „Echipa de fotbal este în Liga a 3-a și obiectivul nostru este să mergem la baraj”, ne-a declarat Sebastian Mann, noul președinte al Consiliului de Administrație al clubului.
Crișul a avut un parcurs aproape perfect în campionat și este este lider în clasamentul Ligii a 3-a, seria 8, după 10 etape scurse din cele 18 programate. Elevii lui Adrian Abrudean sunt neînvinși în actuala ediție din C8 și au acumulat 24 de puncte, după ce au câștigat 7 meciuri și pe trei le-au terminat la egalitate.
Ultima etapă din C8 a fost la jumătatea lunii noiembrie, când Crișul a învins cu 2-1 acasă pe CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Liderul din C8 ar trebui să reia competiția în luna martie, cu un duel pe propriul teren, cu ACS Poli Timișoara, formație clasată pe locul 3. Timișorenii au 22 de puncte. Același punctaj îl are și echipa clasată pe locul secund, CS Șoimii Lipova.
Reorganizare
Clubul din Chișineu-Criș a ținut capul de afiș în luna noiembrie prin decizia de retragere a echipei de handbal feminin din Liga Națională, la doar șase etape scurse de la debutul în primul eșalon. „Echipa de handbal s-a retras din Liga Florilor și se va reorganiza. În vară vom decide ce va însemna reorganizarea”, ne-a mai spus Sebastian Mann.
După primele șase etape, Crișul era pe ultima poziție în Liga Florilor, fiind în căutarea primelor puncte din scurta sa istorie pe prima scenă a handbalului românesc. Dar noul Consiliu de Administrație a considerat că participarea în Liga Florilor implică costuri mult prea mari și a decis să sacrifice echipa de handbal. Se va porni din nou de la junioare?
„A existat echipă de copii la handbal și neavând competiții, acum să vedem în vară ce vom face la reorganizare, unde mergem, unde vom juca, dacă vom mai juca”, a adăugat Mann. Rămâne de văzut ce înseamnă reorganizarea așteptată în vară, ce obiective își va propune Crișul în următoarea perioadă pe semicerc și dacă într-un viitor mai apropiat sau îndepărtat va reuși să atragă resurse importante pentru o nouă participare în elita handbalului feminin din România.
Buget ușurat
După renunțarea la participarea în Liga Florilor, clubul din Chișineu-Criș poate să își îndrepte resursele primite de la autorități spre alte obiective.
„Nu mai avem echipa de handbal, care era o cheltuială mare în Liga Florilor, astfel că o să avem bani, nu sunt probleme. Bugetul, sincer, încă nu l-am finalizat, îl vom finaliza cu două săptămâni înainte să se voteze în Consiliul Local”, a mai spus președintele Consiliului de Administrație.
Secții noi
Clubul a înființat recent și trei secții noi, care sunt în curs de organizare. Este vorba de biliard, atletism și tir cu arcul. „Am înființat acum trei secții: de biliard, de atletism și secție de tras cu arcul. S-au înființat numai de două săptămâni și acum se organizează sub ce formă vom participa, ce antrenori aducem, câți copii vom avea, cum îi legitimăm”, mai spune Mann.
Crișul mai are și secția de tenis de masă, cu copii. „Echipa de tenis de masă are doi antrenori. Continuăm cu aceștia și avem doar grupe de copii”, a adăugat Mann.
Pandemia de coronavirus a dat peste cap competițiile multor sporturi, astfel că la Crișul doar echipa de fotbal este angrenată în competiții la ora actuală.
„În afară de fotbal nu se participă la nimic. Avem și trei secții de copii și juniori. Nici ei nu participă, că nu sunt momentan competiții. Vedem acum în ianuarie, februarie ce se va întâmpla, cum vor începe competițiile și sub ce formă, din cauza problemelor de COVID-19 și testelor care trebuie făcute”, a adăugat Mann.
Multe întreceri, mai ales la nivel juvenil, dar și în ligi inferioare, așteaptă introducerea testelor rapide pentru COVID-19, deoarece testele RT-PCR sunt foarte costisitoare pentru bugetele limitate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!